Водовод и канализација Бар / - фото: Драган Стојановић
23/01/2022 u 12:55 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Барски Водовод планира унапређење водоводне мреже у Шушњу

У циљу унапређења водоснабдијевања радиће се на замјени дотрајалих цијеви, прикључака, замјена мјерача..., наводе из Водовода

ДОО „Водовод и канализација” Бар планирао је у програму за ову годину унапређење водоводне мреже и пратеће инфраструктуре на подручју Мјесне заједнице Шушањ. У циљу унапређења водоснабдијевања насеља Зелени појас са резервоара „Шушањ 2”, планира се замјена 300 метара дотрајалог цјевовода и измјештање кућних прикључака у Улици 2. Такође, у плану је замјена дотрајале водоводне цијеви од Улице Тома Ораовца до Улице Јосипа Сладеа у насељу Горњи Шушањ, у дужини од 360 метара, чиме ће се ријешити проблем са водоснабдијевањем у височијим зона овог насеља. Замјеном неисправног мјерача протока у водоводној шахти у насељу Зелени појас новим електромагнетним мјерачем протока биће омогућена ефикаснија контрола и провјера стања на магистралном цјевоводу. Планирана је и замјена затварача у једној од комора резервоара „Шушањ 1” новим, уградња опреме за даљински надзор стања у резервоару и управљање наведеним затварачима, што ће омогућити ефикасније коришћење резервоарског простора, нарочито у току љетње сезоне када је дневна неравномјерност у потрошњи знатно израженија.

„Водовод” ће замијенити неисправни секциони затварач у водоводној шахти поред магистралног пута у насељу Зелени појас, уредити плато испред резервоара „Шушањ 1”, а радиће се и на развоју водоводне мреже и изради пројектне документације за објекте хидротехничке инфраструктуре.

- Планиран је и главни пројекат водоводне мреже у Улици Алексе Шантића, реконструкција, санација изворишта и модернизација постројења , набавка резервне пумпе за воду ПС Шушањ Сервис пумпе за воду ПС Шушањ, унапријеђење канализационог система и набавка нове пумпе за отпадну воду ФЦС Жукотрлица - закључују из овог предузећа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:54