Sa radionice o kulturi i običajima Roma i Egipćana / - FOTO: UZP ROMA I EGIPćANA
10/02/2024 u 12:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Berane: Održana radionica o kulturi i običajima Roma i Egipćana

Radionica je održana u OŠ "Radomir Mitrović" okviru projekta "Poštovanjem različitosti ka integraciji manjinskih naroda pripadnika RE populacije"

Održana je informativna radionica za djecu učenike JU OŠ "Radomir Mitrović" iz Berana o životu, kulturi, običajima Roma i Egipćana uz razvijanje osjećaja empatije prema ranjivim grupama.

Radionica je održana u okviru projekta "Poštovanjem različitosti ka integraciji manjinskih naroda pripadnika RE populacije" koji sprovodi NVO "Udruženje za podršku Roma i Egipćana" iz Berana, a koji je podržan kroz program "Podržani=Osnaženi", u okviru grant šeme “Aktivno učešće” koji realizuje Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Zakladaom "Slagalica" iz Hrvatske. Program finansira Evropska unija u Crnoj Gori, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Crne Gore.

Radionicu za učenike, održala je Jadranka Garović, nastavnica razredne nastave.

Garović je na radionici djeci iznijela značajne informacije o životu, običajima, kulturi  Roma i Egipćana a djeca su uz interaktivan rad uspješno učestvovali na radionici.

Koordinator projekta Sultan Beća istakao je zadovoljstvo zbog ovog projekta naročito zbog toga što će se djeca bolje upoznati sa kuturom tradicijom i običajima Roma i Egipćana.

Beća je izrazio zahvalan "Fondu za aktivno građanstvo" koja finansira ovaj projekat, kao i djeci učesnicima radionice i realizatorki Jadranki Garović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 12:52