Миланка Раденовић тврди да је њен избор био крајње регуларан / -Д.Ј.
06/11/2021 u 06:54 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Берански пензионери: Актуелно руководство Удружења пензионера изабрано на незаконит начин

Одговорно тврдим да је избор органа управљања Удружења пензионера Берана спроведен у складу са утврђеним прописима, одговара предсједница Миланка Раденовић

Већ неколико мјесеци група беранских пензионера тврди да је актулено руководствао Удружења пензионера у Беранама изабрано на незаконит начин. Они сматрају да је Скупштина поменутог удружења, одржана у августу ове године, кад су се бирали органи управљања, била нелегитимна. Тврде да приликом избора Миланке Раденовић за предсједницу удружења није испоштована процедура и да је повријеђен Статут Удружења пензионера.

-Након одржавања Скупштине пензионера група незадовољних пензиовера је упутила допис предсједнику Савеза удружења пензионера Црне Горе Бранку Вешовићу у којем смо изразили незадовољство због непоштовања процедуре и Статута приликом избора предсједника. Такође, у истом допису смо навели да није било одлуке о расписивању избора, нити су извршени избори у мјесним удружењима и подружницама чиме је прекршен Статут Удружења пензионера Беране, као и да тражимо да се се изаберу органи удружења на новим изборима, и то Скупштина, предсједник и Управни одбор. На тај допис нијсмо добили одговор. На крају смо Основном државном тужилаштву у Беранама поднијели кривичну пријаву против лица одговорних за наведене незаконитости – у име незадовољних пензионера каже Марко Радевић.

Препуцавања око управљања имовином

Група незадовољних пензионера је у кривичној пријави навела да актуелно руководство Удружења пензионера на нелегалан начин управља имовином удружења.

-Ново руководство је на нелегалан начин преузело управљање имовином Удружења пензионера, на начин што су под закуп издали просторије које су у власништву удружења користећи новчана средства са пословног рачуна удружења, финансирајући накнаду за рад и дневнице нелегално изабраном предсједнику, секретару и осталим нелегално изабраним субјектима – наводи се кривичној пријави.

Миланка Раденовић је и ове наводе одбацила као крајње неутемељене, понављајући да то потврђује и одбацивање кривичне пријаве од стране тужилаштва.

Са друге стране, предсједница Удружења пензионера Миланка Раденовић тврди да је њен избор и избор органа управљања, обављен потпуно легитимно. Казала је да о томе говори и одлука тужилаштва које је одбацило као неосновану кривичну пријаву коју су незадовољни пензионери поднијели против ње и потпредсједника удружења Мићуна Бабовића.

-Одговорно тврдим да је избор органа управљања Удружења пензионера Берана спроведен у складу са утврђеним прописима. Нетачно је да том приликом није испоштована прописана процедура и да је повријеђен Статут. То указује да незадовољни пензионери нијесу у праву и да су њихове оптужбе на мој рачун потпуно неосноване. На то указује и одлука Основног државног тужилаштва о одбацивању њихових кривичних пријава. Послије свега ја имам мноштво аргумената да против тих пензионера поднесем кривичну пријаву због злоупотреба које су пратиле оптужбе упућене на мој рачун – истакла је Раденовић.

Казала је да је минулих мјесеци предузела све неопходне мјере да Удружење пензионера, на чијем се челу нашла, буде на услузи и од користи својим члановима.

-Радила сам крајње савјесно и постигла запажене резултате у шта може свако да се увјери ко хоће реално и људски да посматра ствати – истакла је Раденовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:33