Добровољни даваоци крви / - М. Нововић
23/08/2021 u 13:04 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Бијело Поље: Акција добровољног давања крви

У акцији је учествовало 20 даваоца од којих су десет добровољно донирали крв, осам намјенски а два даваоца су враћена јер су примили вакцину против коронавируса

Клуб добровољних давалаца крви и Општинска организација Црвеног крста Бијело Поље организовали су данас акцију добровољног давања крви.

-Због изражене несташице крви, организовали ссмо ову акцију добровољног давања, на коју смо позвали све заинтересоване суграђане да се прикључе и донирају течност која живот значи. Ово је осма акција коју организујемо ове године, тако да се надамо да ће кроз ову и следеће акције Клуб у сарадњи са општинским Црвеним крстом и партнерима обезбиједити довољне количине крви за све пацијенте којима је она потребна. Користим прилику да се захвалим свим даваоцима који су донирали крв и да позовем све сугртађане да слиједе овај примјер јер крв треба да чека пацијента а не пацијент крв.-казао је координатор рада Општинског Црвеног крста Машан Живковић.

У акцији је учествовало 20 даваоца од којих су десет добровољно донирали крв, осам намјенски а два даваоца су враћена јер су примили вакцину против коронавируса.

Бјелопољци иначе препознати као велики хуманисти, тако да су све акције масовне-казао је Владо Томовић, предсједник Клуба добвровољних давалаца крви.

-Нема хуманије ствари него када неко стави општи интерес испред личног. Захваљујући овим људима животи ће бити спашени, болест побијеђена...Сви им дугујемо велику захвалност. Још једном се јасно види да смо хумано друштво и заиста смо поносни и ми у Клубу поносни на све наше добровољне даваоце крви и надам се да ће их бити још више", истакао је Томовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
29. jun 2022 21:42