Prvi ženski odbornički klub u Crnoj Gori / Milovan Novović
07/06/2023 u 16:15 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bijelo Polje: Izabran Kolegijum prvog ženskog odborničkog kluba u Crnoj Gori

Odbornica Suada Zoronjić je poručila da je njihov cilj da doprinesu realizaciji značajnih projekata, s obzirom na to, da prvi put Skupština Opštine ima Ženski odbornički klub

Prva sjednica Ženskog kluba, na kojoj je izabran Kolegijum, održana je danas u Skupštini opštine Bijelo Polje. Kolegijum Ženskog kluba čine dvanaest odbornica, predstavnica svih odborničkih klubova u SO, kazala je predsjedavajuća Vesna Pavićević, ističići da se nada će Ženski klub sve odluke donositi jednoglasno, kao što to čini na državnom nivou.

- Kao na Skupštini na državnom nivou konsenzusom, bavićemo svim bitnim pitanjima i u istom pravcu djelovati, jer ono što smo na prošlom sastanku konstatovali, to je naš cilj - borba za ženska prava i prava djece, i pomjeranja granica u smislu pomjeranja instituta na državnom i lokalnom nivou, gdje bi žene zauzele veći broj mjesta na mjestima odlučivanja - istakla je Pavićević.

Odbornica Suada Zoronjić je poručila da je njihov cilj da doprinesu realizaciji značajnih projekata, s obzirom na to, da prvi put Skupština Opštine ima Ženski odbornički klub.

- Nadam se da ćemo raditi po uzoru na Ženski poslanički klub koji je bio u prošlom sazivu, i to je bila jedina svijetla tačka predhodnog saziva Skupštine. Sigurna sam da će sve žene ovde biti usaglašene, da će sve probleme rješavati u interesu građana i bez partijskih odvajanja - istakla je Zoronjić.

Ženski odbornički klub je za kopredsjednice izabrao Gordanu Knežević iz partija vlasti na lokalnom nivou i Kristinu Damjanović iz opozicije, a za sekretarku Sanju Bojović.

Podršku Ženskom odborničkom klubu priliko donošenja potrebnih dokumenata i poslovnika o radu, uputila je sekretarka Skupštine Opštine, Ajsela Pačariz, kao i Pavle Čupić, ispred Građanske alijanse.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:58