Komemorativna sjednica / - MILOVAN NOVOVIć
30/09/2022 u 13:13 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bijelo Polje: Održana komemorativna sjednica povodom smrti doktorke Marine Kljajević

Minutom ćutanja veliki broj njenih kolega i prijatelja porodice Kljajević, odao je poslednju poštu Marini

Komemorativna sjednica povodom smrti ugledne ljekarke i velike humanistkinje, prim. dr Marine Kljajević, održana je danas u Domu zdravlja Bijelo Polje. Minutom ćutanja veliki broj njenih kolega i prijatelja porodice Kljajević, odao je poslednju poštu Marini, koja je, kako istakla direktorka Doma zdravlja, Mirjana Varagić, bila simbol požrtvovanosti ljekarske struke.

Na komemorativnoj sjednici od dugogodišnje koleginice oprostio se i dr Nikola Raosavljević, predsjednik Sindikata doktora Doma zdravlja Bijelo Polje.

- Ne postoje te riječi koje mogu opisati ovaj bol koji mi trenutno osjećamo, a ni poštovanje koje smo osjećali prema njoj. Pacijenti su ti koji će reći sve o Marini, a mi ljekari, medicinske sestre, tehničko osoblje Doma zdravlja, znamo kakav je bila čovjek, humanista, ona je stepen medicinske struke podigla na jedan viši nivo, a medicinsku etiku do savršenstva, poručio je dr Raosavljević.

On je podsjetio da je dr Marina Kljajević rođena u porodici Mešter, uglednoj porodici prosvjetnih radnika, od oca Radovana profesora, i majke Angeline, učiteljice. Osnovnu školu "Risto Ratković" završila je u Bijelom Polju, kao i Gimnaziju "Miloje Dobrašinović". Fakultet medicinskih nauka završila je u Moskvi 1986.godine, gdj je i stekla zvanje profesora ruskog jezika 1975.godine. Specijalizaciju Opšte medicine završila je u Beogradu, zvanje primarijusa stekla je 2021.godine, a bila je dugogodišnja načelnica i jedan od stubova Doma zdravlja, kao i načelnica Opšte medicine Doma zdravlja Bijelo Polje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. jun 2023 19:00