/ FOTO: MILOVAN NOVOVIĆ
29/07/2022 u 10:56 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bijelo Polje: Počelo potpisivanje peticije za najugroženije

Organizatori su Udruženje penzionera i invalida sa najnižim primanjima i Bjelopoljski demokratski centar

Na gradskom trgu danas je počela akcija potpisivanja peticije za dobijanje pet metara drva za ogrijev, za najugroženiji dio staniovnika bjelopoljske iopštine. Organizatori su Udruženje penzionera i invalida sa najnižim primanjima i Bjelopoljski demokratski centar.

-Ovo je peticija za penzionere i socijalne slučajeve, kako bi dobijanjem pomoći od po pet metara drva za ogrijev na makar malo prebrodili svoj težak životni položaj. Najugroženija smo kategorija u društvu, jer nas ima oko 1.200 samo u Bijelom Polju koji živimo sa najnižim mogućim primanjima, od kojih se ne može ni pomisliti dostojan život. O svemu ćemo nadležne obavijestiti i očekujemo da naš problem danas, kad je najavljen dolazak pojedinih ministara-kazao je Marko Hajduković, predsjednik Udružnja.

Inicijativa je prema sugrađanima koji teško žive, zbogh čega smo formirali jedan zajednički odbor, koji će se baviti rešavanjem problema, kazao je Zdravko Janjušević, izvršni direktor Bjelopoljskog demokratskog centra.

On je dodao da ne žele da budu taoci kako je rekao,,suludih ideja i politika, koje degradiraju ljude, naročito ljude koji žive na rubu egzistencije''.

-Peticiju ćemo poslati Vladi Crne Gore, kao i Ministasrtvima pljoprivrede i ekonomskog razvoja, kao i socijalnog staranja. Moraju naći mehanizam da nađu rešenje da pomognu najsiromašnijim građanima. Prije svega da se natjeraju koncesionari, obavežu da daju drva za pomoć. Veliki je rast cijena i po ovoj cijeni teško je da mogu sebi najranjivije grupe priuštiti da tokom zime, koja kod nas traje više od pola godine, obezbijede toplo domove-kazao je Janjušević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. mart 2023 17:08