/ - Фото. Милован Нововић
18/05/2022 u 14:53 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Бијело Поље: Поводом 21. маја богат културно-забавни и спортски програм

Владан Чампар из Туристичке организације Бијело Поље, казао је да је циљ промоција неафирмисаних бендова из Бијелог Поља

Поводом 21. маја, Дана независности Црне Горе, Општина Бијело Поље у сарадњи са јавним установама организује богат културно-забавно-спортски програм, саопштено је на данашњој конференцији за медије.

Како је на данас одржаној конференцији за новинаре потпредсједник Општине, Ернад Суљевић, активности поводом обиљежавања Дана независности трајаће неколико дана.

-Претходних година, због пандемије коронавируса, нијесмо били у могућности да организујемо велике скупове и фестивале, на начин на који су сви у нашем граду навикли. Ово је својеврсна прилика да најавимо повратак свих фестивала и догађаја по којима је Бијело Поље било препознато. Програм поводом обиљежавања Дана независности почињемо вечерас промоцијом представе ,,Данило, коју ће извести глумци Бјелопољског позоришта, а већ сјутра ће на градском тргу бити одржан концерт бјелопољских, црногорских и регионалних извођача. У субота 21. маја на градском тргу биће организована друга улична трка ,,Истрчи и покрени се“, која је прошле године доказала да Бијело Поље може да организује догађај који је својствен великим градовима“, истакао је Суљевић, и позвао све суграђане да испрате ове важне догађаје и заједно прославе државни празник.

Концерт који ће сјутра бити одржан на градском тргу у организацији Општине Бијело Поље, Туристичке организације и Центра за културу ,,Војислав Булатовић Струњо“, окупиће музичаре из  нашег града, Црне Горе и региона.

Владан Чампар из Туристичке организације Бијело Поље, казао је да је циљ промоција неафирмисаних бендова из Бијелог Поља.

-Увијек дајемо шансу младим суграђанима, како би осјетили да их овај град препознаје и поштује њихов рад, труд и енергију коју улажу. На концерту ће наступити YУ група, Градски хор, Дилан Пузовић, тамбурашки састав ,,Музички сигнали“, ,,Акустична терапија“ и представници Бијелог Поља на музичком такмичењу ,,Црна Гора у ритму Европе“, навео је Чампар, и истакао да очекују лијепо дружење уз бројне хитове познатих извођача.На концерту ће наступити и представници Бијелог Поље на највећем такмичењу ,,Црна Гора у ритму Европе“.

Секретар Секретаријата за локалну самоуправу, Харис Малагић, казао је да је то манифестација коју је подржала Општина Бијело Поље, те да ће бити одржана 11. јуна у Подгорици.

-Бијело Поље ове године представљају Радомир Крушчић, Ена Шабановић, Викторија Куч, Хана Мулић, Џана Ламежевић и Ема Љуца. Овим путем позивам све суграђане да их подрже гласањем које ће бити отворено почетком јуна“, навео је Малагић.

У оквиру обиљежавања Дана независности, 21.маја ће бити одржана улична трка ,,Истрчи и покрени се“, коју организује Центар за спорт и рекреацију и Општина Бијело Поље у сарадњи Атлетским клубом Јединство и Атлетским савезом Црне Горе.

Директор Центра за спорт и рекреацију, Марко Масловарић, на данашњој конференцији за медије је казао да ће као и претходне, и ове године трка бити организована у три сегмента.

-На програму је трка задовољства, и по први пут имамо трку основаца – најбољи ђак, као и рекреативну трка. Биће организован и меморијал ,,Љубиша Божовић“ за јуниоре. Главна трка предвиђена је за сениоре и сениорке, за коју је обезбијеђен наградни фонд, тако да се надамо да ће окупити велики број љубитеља спорта. Учешће, које је бесплатно, до сада је потврдило 90 спортиста и рекреативаца“, додао је Масловарић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
01. jul 2022 01:18