/ - FOTO: MILOVAN NOVOVIć
20/08/2023 u 12:19 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Bijelo Polje sinoć zahvatilo nevrijeme

Rakonje u najozbiljnijim problemima

Grad veličine oraha zabijelio je mnoga mjesta juče u kasnim poslijepodnevnim satinma na mnogim djelovima bjelopoljske opštine. Padao je grad na Ribarevuinama, kruševu, Ravnoj Rijeci, Ramčini i Zatonu. Grad je padao i u naseljima Nikoljac i Resnik.

image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć

-Nakon nevremena praćenog jakom kišom i grmljavinom padao je grad koji je stvori dosta nevolja bjelopoljskim poljoprivrednicima.U brojnim naseljima, zbog nevremena, napravljena je materijalna šteta, a poplavljeno je i više imanja i podruma. Usjevi su uništeni ia voće bilo pod udarom grada-kažu u Sekretarijatu za poljoprivredu.

image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć

Iz Službe zaštite i spašavanja saopšteno je da su dobili veliki broj prijava i da su angažovane sve ekipe, kao i dodatne mašine.

image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć

-Bili smo na nekoliko mjesta gdje smo radili na saniranju problema ulaska vode u podrume i druge prostorije-kazali su iz Službe za zaštitu i spašavanje, dok su ekipe doo Komunalno Lim bile od 18 sati do kasno u noć  na terenu, a prijave za čišćenje propusta su stigle iz Rakonja, Kruševa i mnogih drugih mjesta.

image
- FOTO: MILOVAN NOVOVIć

-Najteže je bilo na Ribarevinama i Rakonjama. Izlila se velika kločina vode s aobližnjeg brda, preplavljena bila magistrala. Radnici su dugo radili na sabnaciji-kazali su u Komunalnom Lim.

Duško Ružić, sekretar Sekretarijata za saobraćaj kaže da se ponavljaju isti problemi kad dođe do jakih kišnih padavina.

-Opet se problem stvorio u Rakonjama, gdje imamo problem sa odvodom vode, ali i Ravnoj Rijeci, zatim problema bilo kod nekoliko domaćinstva na području mjesne zajednice Tonmaševo, ali i naselju Rijeka gdje se voda ulila u kuću jednog domaćina.Takođe voda bila doprla do kuće nekoliko vlasnika u naselju Malo Polje. Tu je bilo dosta problema sa odronom zemlje i klizanjem brda. Sve je uspješno sanirano i nije bilo većih poslljedica-kaže Ružić.

On kaže da je bilo dosta štete, da je sve evidentirano i da će se vidjeti koje su mogućnosti pomoći.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:22