Неопходна реконструкција улице поред ОШ „9.мај” у Сутивану / М.Н.
02/04/2022 u 06:38 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бијелом Пољу потребни путеви, јавна рaсвјета, спортски терени

Треба валоризовати излетиште Кисјеле воде јер је све поприлично девастирано, уништено и препуштено немару, навео је Марко Марковић из МЗ Недакуси

На централној јавној расправи о нацрту стратегије развоја општине учешће су узели грађани, привредници, представници мјесних заједница, представници НВО сектора, јавних служби...Изнијето је много предлога и сугестија које ће разматрати представници општинске Канцеларије за економски развој. Представник МЗ Лознице - Обров Есад Ћоровић истакао је да треба повећати капацитет водоводне мреже, а Ивана Поповић упутила је предлог да се у улици у Горњим Лозницама, која води према Растоци, постави јавна расвјета. Милорад Драгић из МЗ Љешниц предложио је да се изгради помоћни фудбалски терен и игралиште за дјецу, а Аднан и Ферхан Мушовић из МЗ Годуша упутили су предлог да се асфалтирају полигон основне школе и путеви на подручју њихове мјесне заједнице.

-Потребно је асфалтирати пут у дужини од 150 метара који кориси више домаћинстава и поставити јавну расвјету- казао је Владимир Поповић из МЗ Затон.

Општинско земљиште у Добракову уступити за градњу гасулхане

Нермин Хасановић предложио јуе да се у Добракову за изградњу гасулхане уступи општинско земљиште, површине 1948м².

-Школско игралиште сеоске школе да се уреди, да се прошири двориште и опреми игралиште а да се извор Лемеш санира, пошто је утврђено да вода са њега није бактериолошки исправна за пиће. Потребно би било утврдити извор загађења или евентуално урадити хлорне станице собзиром на то да би воду са тог извора користило 50 домаћинстава - навео је Хасановић.

Група грађана из МЗ Џафића брдо тражила је да се путни правац у дужини од два километра асфалтира, a Хидајет Мекић из МЗ Корита истакао је да се мора кренути са реконструкцијом ОШ "Миломир Ђаловић" у Сушици

 

Да је у МЗ Расово потребно направити дечји парк са тобоганима, љуљашкама и осталим садржајем устврдио је Мухамед Чоковић, док је Алмир Ћатовић из МЗ Поткрајци упутио предлог за асфалтирање и проширивање пута од магистрале до плинаре "Техногас".

-Собзиром на то да ову дионицу пута, поред мјештана Поткрајаца, користе и мјештани Стројтанице, Његњева и дијела Расова и да је веома фреквентна, неопходно је асфалтирати је - казао је Ћатовић.

Марко Марковић и Биљана Ђукић из МЗ Недакуси тражили су да се валоризује излетиште Кисјеле воде.

- Све је поприлично девастирано, уништено и препуштено немару. Пут од главне цесте до извора кисјеле воде у лошем је стању. Треба коначно уложити сртедства и валоризовати насеље Кисјеле воде и у бивши ресторан- истакао је Марковић.

Жељко Јоксимовић из МЗ Сутиван затражио је да се прошири пут од магистрале до ОШ "9 мај" и капеле, и уради улична расвјета на тој дионици, а Елдар Хусовић из МЗ Бабића Бријег упутио је предлог да се у Расаднику код стамбених зграда направи паркинг и уклоне дрвљаници који се тамо налазе.

Кемал Зороњић из МЗ Његњево тражио је да се пут од Расова до Губавча преко Његњева прошири, да буду двије траке са тротоарима и уличном расвјетом. Занимљив предлог за село Губавач изнио је тренера џудиста Енес Цамић.

-На локацији Ушће-Вољавац, гдје је познато излетиште, треба да се направи теретана на отвореном и уреди терен за мали фудбал. Требало би набавити спортске реквизите за подручно одјељење ОШ "Павле Жижић" у Губавчу, као и уредити ограду око дворишта школе-нагласио је Цамић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:56