/ фото: Милован Нововић
24/09/2021 u 15:25 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Биро рада презентовао програм,,Активирање жена‘‘

Помоћ дамама због пандемије

У циљу подршке незапосленим женама, које су посебно погођене пандемијом КОВИД 19, Завод за запошљавање Црне Горе по трећи пут спроводи програм обуке на радном мјесту "Активирање жена", којим ће бити обухваћено њих 15 из Бијелог Поља, саопштила је на данашњој конференцији начелница Бироа рада Бијело Поље, Слађана Недовић.

-Циљ овог програма јесте реализација обука на радном мјесту за специфичну циљну групу, односно незапослене жене старосне доби од 25 до 34 године, са дјецом предшколског узраста, које су од 15. марта прошле године на евиденцији Завода за запошљавање, односно од појаве вриуса ковид 19- казала је начелница Бироа рада Бијело Поље.

Виша савјетница за рад са послодавцима у Бироу рада Бијело Поље, Јадранка Ракоњац, саопштила је да је већ 15 жена исказало интересовање за учешће у овом програму, којим се промовише укључивање жена на тржиште рада.

-Главни разлог за његово покретање је чињеница да се жене са дјецом предшколског узраста, теже запошљавају и чешће остају без посла, у односу на жене из других категорија. Дакле, имамо двије циљне групе које обухватају жене са дјецом предшколског узраста које су претходно биле запослене и које су изгубиле посао од средине марта 2020. због кризе КОВИД 19, као и жене са дјецом које су вољне да раде, али су неактивне јер немају приступ услугама бриге о ђеци- појаснила је Ракоњац.

Пројекат "Ативирање жена" биће реализован у Бијелом Пољу и Подгорици, обухватиће 34 незапослене жене. Подржан је од стране Глобалног фонда за одрживи развој УН, а спроводи се уз подршку Међународне организације рада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 18:04