/ Ајла Бишевац
02/07/2021 u 15:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бишевац: Хитно рјешавање проблема који грађани имају због санација пута

Предвиђено је да, како каже, радови трају три године, али је јасно да се неће завршити на вријеме

Социјалдемократска партија позива на хитно рјешавање проблема који грађани тога града свакодневно имају због санација пута Драченовац - Рожаје, саопштила је предсједједница Форума младих СДП Рожаје Ајла Бишевац.

- Обуставе су сваког дана од 8 до 11 и од 13.30 до 16.30, а четвртком од 9 до 15 часова. Динамика реконструкције пута је врло спора, па и поред обећања да ће се завршити до 15. јуна, још увијек се не назире крај.  Због тога огромну штету трпе сви грађани али и рожајски привредници који не могу да испоруче своју робу и чији камиони често губе и по пар дана због застоја. То прави проблеме и грађанима и привредницима, јер морају да иду на Добраково што значајно поскупљује све комуникације које имају у прекограничној регији- навела је Бишевац.

Предвиђено је да, како каже, радови трају три године, али је јасно да се неће завршити на вријеме.

-Уз то се раде само санација, без изградње треће траке, што смо ми из СДП више пута истицали као кључну потребу уколико се улази у овај процес. Позивамо надлежне државне и локалне органе да под хитно ријеше овај проблем, јер се чак дешавало да дјеца из многих сеоских подручја четвртком не долазе у школу- порућила је Бишевац.

Уколико се ово хитно не ријеши, како је навела, штета ће бити настављена и током љетње сезоне, када Рожаје традиционално има доста посјетилаца из сусједних општина, путника на пропутовању до црногорског приморја, али и традиционално из дијаспоре.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:35