Синиша Бјековић
05/09/2021 u 21:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјековић: Сада и политичари и грађани да кажу доста је

Због чега, саопштиће највјероватније сјутра, када буду имали више детаља, а до тада апелују да сви понаособ размисле о ситуацији у којој се налази Црна Гора

Омбудсман Синиша Бјековић каже да нико није могао остати равнодушан на дешавања на Цетињу, али да је крајње вријеме да сви понаособ размисле о ситуацији у којој се нашла Црна Гора. Апелује на мир и толеранцију, и све моли да не дозволе да дешавања на Цетињу буду повод за нове подјеле у друштву.

Сви су постигли свој циљ. Омбудсман Синиша Бјековић примјећује каже да је држава, како су поручили, успјела да очува јавни ред и мир, а црквене власти да обаве чин устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу. И црногорско етнично ткиво показало је да има зазоре не само према власти, већ и према начину на који их власт третира. Сада би каже, и политичари и грађани требало да кажу доста је.

-Са позиције коју покривам не могу а да не позивам на мир и толеранцију која нам фали у посљедње вријеме и не бих рекао да се то вријеме мјери мјесецима него годинама. Апелујем, молим, преклињем све у Црној Гори да ово ни на који начин не остави трага на међувјерски склад, етничке односе јер свако даље ширење у суштни представља нови круг пакла који треба да прођемо не знам више ни сам због чега-, поручио је омбудсман Синиша Бјековић.

И из институције омбудсмана су, каже Бјековић, жељели да претходних дана буду на лицу мјеста, али им то није дозвољено. Због чега, саопштиће највјероватније сјутра, када буду имали више детаља, а до тада апелују да сви понаособ размисле о ситуацији у којој се налази Црна Гора.

-Немојте да ово буде повод да направимо нове подјеле у друштву, да направимо нову етничку дистанцу , немојте да ово усади мржњу у градјане једне према другима јер оно што сам рекао понављам и сад, ми другу домовину немамо-, казао је Бјековић.

А да би доказали да смо достојни државе у којој живимо морамо да чујемо једни друге, поручује омбудсман. Да разговарамо а потпуно је неважно, како закључује - да ли ће то бити за столом или око огњишта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:12