Душко Бјелица / - фото: Универзитет ЦГ
11/01/2022 u 15:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелица: Одлука суда није коначна, реваншизма је било и још траје

Jасно jе да jе на челу свих процеса коjи се против мене воде на Универзитету Црне Горе ректор Божовић

Редовни професор Универзитета Душко Бјелица реаговао је reagovao je на пресуду Основног суда да ниjе било незаконите одлуке коjом он ниjе изабран за декана Факултета за спорт и физичко васпитање.

- Као озбиљан човjек сматрам да се треба уздржавати освртања на судске одлуке коjе нису ни коначне ни правоснажне. Данашње медиjске обjаве с тим у вези нећу коментарисати, jер су и оне по мом мишљењу преурањене. Наравно, оно што желим да кажем jесте да jе на Универзитету Црне Горе, када сам jа у питању, у сваком погледу било реваншизма. Било га jе у невиђеним размjерама и има га jош увиjек, у више облика и веома често. На сваком кораку и на сваком мjесту - казао је Бјелица.

Он истиче да су бројне неправде учињене на Факултету за спорт и физичко васпитање.

- Огромни jе притисак и на људе са Факултета за спорт и физичко васпитање и према том факултету се чине броjне неправде коjе прелазе границе издржљивости. Jасно jе да jе на челу свих процеса коjи се против мене воде на Универзитету Црне Горе ректор Божовић коjи на таj начин жели да прикриjе своj незаконит долазак на мjесто ректора УЦГ након што jе чисто политички од стране Владе Црне Горе инсталиран на УЦГ - казао је професор Бјелица.

Како додаје на исти начин нсталирани су и остали сарадници Божовића у УОУЦГ . А онда се то прожима и дубље, чак далекосежно.

- Jа и даље вjеруjем да у нашем судству, као и на Универзитету Црне Горе, постоjе морални људи коjи ће правнички сагледати све пропусте коjи су направљени у претходним одлукама и примиjенити jасне прописе у овом случаjу. И многим другим случаjевима коjи су у току. Правда jе спора али и достижна. Тешко jе и доказивати, али ће се доказати - закључио је Душко Бјелица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:58