Помоћ за Радовиће / -Милован Нововић
16/06/2021 u 09:00 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелопољска општина помоћи ће домаћину коме је гром усмртио стадо

Надам се да је ово подстрек свим сточарима да нису сами услед природних незгода и примјер како локална заједница води бригу о сеоским домаћинствима, истакао је Радовић

Након велике штете коју је домаћинство породице Радовић из села Потрк претрпјело након што им је од удара грома страдало стадо оваца, секретар Секретаријата за рурални развој Јасмин Ћоровић разговарао је са Станишом Радовићем и обећао му помоћ Општине Бијело Поље.

Ћоровић је са сарадницом Сузаном Ровчанин, руководиоцем Сектора за рурални развој, обавијестио Радовића да ће им Општина изаћи у сусрет и помоћи да обнове стадо.

-Преко програма за подстицај руралног и одрживог развоја Општине Бијело Поље за 2021. годину, интервентно ћемо помоћи породици Радовић, након што прибавимо сву потребну документацију. Приликом доношења подстицајних мјера прије него што их је скупштина усвојила, а предсједник општине дао сагласност, водили смо рачуна о томе да оне буду у складу са принципом одрживости, заправо све мјере програма су уједно и мјере подстицаја одрживог развоја. Развој пољопривреде и руралних подручја је немогућ без унапређења животног стандарда сеоског становништва, па је за очекивати да оквирни износ и извори финансијских средстава за будући период буду издашнији и са државног нивоа- казао је Ћоровић.

Породици Радовић је од удара грома страдало тринаест оваца и деветоро јагњади. Угледни домаћин Станиша Радовић је представницима Општине захвалио на пријему и брзој реакцији надлежних служби.

-Захваљујем Општини Бијело Поље на пруженој руци подршке. Очекујем да ће помоћ пружити и Влада Црне Горе преко ресорног Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде. Надам се да је ово подстрек свим сточарима да нису сами услед природних незгода и примјер како локална заједница води бригу о сеоским домаћинствима. Обећавам да ћу ову подршку правилно употријебити- истакао је Радовић.

Из Секретаријата за рурални развој су нагласили да је у току реализација програма подстицајних мјера за рурални и одрживи развој и да се, у овом случају, подршка даје регистрованим пољопривредним газдинствима и регистрованим пољопривредним произвођачима са територије општине Бијело Поље, у виду новчане накнаде за изгубљена грла стоке ради обнове бројности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:11