Европски дан језика / - фото: М.Н.
02/10/2021 u 09:20 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелопољска Средња електро-економска школа обиљежила Европски дан језика

Организовано је и језичко путовање, у оквиру којег су ученици учествовали у различитим активностима упознавања језика

Ученици Средње електро-економске школе током протекле седмице бројним активностима придружили су се обиљежавању Европског дана језика. Професорица енглеског језика Славка Лакчевић казала је да је поносна, јер су успјели у својој мисији.

-Европски дан језика обиљежава се 26. септембра, а ове године је 20 година од када је почео да се обиљежава овај значајан датум, тако да смо прославили годишњицу. Ми смо у школи организовали петодневну "прославу“ под називом "Која је ваша моћ језика“ и налазимо се на свјетској мапи догађаја, на шта смо веома поносни, чак се на сајту Европског дана језика може и гласати за наше активности-казала је професорица Лакчевић

Нагласила је да су заједно са ученицима славили разноликост - а не разлике.

image

Европски дан језика

- фото: М.Н.

-Током седмице ученици су имали изложбу радова, а час француског језика и књижевности одржала је професорица Миладинка Шестовић. Организовано је и језичко путовање, у оквиру којег су ученици учествовали у различитим активностима упознавања језика, а затим је ученица  Ема Гођиров представила грчки језик. Одржан је и час руског језика са професорицом Вером Јоксимовић. Организован је и квиз познавања знаковног језика, који је изазвао велико интересовање код ученика. Гостовала нам је и професорица Александра Симовић, која је одржала час њемачког језика. Професорица Наташа Зејак мотивисала је ученике да почну да уче италијански језик, а на једном од часова имали смо истраживање могућности учења страних језика у нашем граду- подсјетила је Лакчевић.

image

Европски дан језика

- фото: М.Н.

Ученици су у оквиру вибер групе гласали за најбољи рад, а највише гласова освојила је Ема Љуца за рад "Полиглоте“. Ема је казала да је срећна јер је учествовала у обиљежавању Евроспког дана језика.

-Ја сам издвојила да пишем о Новаку Ђоковић  и заиста сам срећна јер је мени припала награда. Током петодневног обиљежавања Европског дана језика доста новог смо научили, дружили се и стекли нова знања. Вјерујем да ћемо се и наредне године окупити у још већем броју- истакла је Љуца

Школа Оксфорд центар поклонила је курс енглеског језика једном ученику, у вриједности 200 еура, а путем "круга среће“. Та награду је припала  ученици Хани Џоговић.

Сви учесници добили су и сертификат о учешћу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 10:47