/ - Фото: М.Н.
20/01/2022 u 15:35 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелопољски Дом здравља активан у данима пандемије

Љекари дневно прегледају до 200 пацијената

Љекари дневно прегледају до 200 пацијената

Од почетка године у ковид амбуланти Дома здравља у Бијелом Пољу забиљежен је пораст броја пацијената, а љекари у току једног дана прегледају и преко 200 суграђана, саопштила је за Радио Бијело Поље директорице те здравствене установе, др Мирјана Варагић.

-Током претходне недеље на дневном нивоу је обављено  више од 200 прегледа, а у петак је било чак 257 прегледаних пацијената. Међутим, уназад два дана забиљежен је благи пад, па се  та бројка сада креће око 200“, казала је др Варагић.

Она је истакла да је притисак на здравствени систем велики, али да упркос томе,  успијевају да организују рад на најбољи  могући начин.

-Само  од почетка јануара у нашој установи  је брзим антигенским тестом  тестирано 565  суграђана, од чега је било позитивно 344, а ПЦР тестом 391 суграђанин - 174 је било позитивних резултата- што негђе и потврђује чињеницу да је притисак огроман. Ипак, имамо сарадњу и са љекарима из Хитне помоћи, а  и ми комбинујемо наш кадар, тако да су, од када је порастао број пацијената, три доктора у ковид амбулатни, по смјенама, уз подршку средњег медицинског особља. Међутим, треба збринути и пацијенте који нијесу ковид позитвни, али некако успијевамо да организујемо и рад у Служби изабраних  љекара за одрасле и Служби изабраних љекара за дјецу, тако да све службе функционишу“, навела је директорица Дома здравља Бијело Поље.

У оквиру Дома здравља, према ријечима др Варагић, врши се и лабораторијска дијагностика за ковид пацијенте по принципу заказивања, као и радиолошка дијагностика, а истовремено и брзо антигенско  и ПЦР тестирање.

-С обзиром на рад  по принципу заказивања, гужве су сада мање“, додала је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:24