ilustracija / - MILOVAN NOVOVIć
13/06/2024 u 08:19 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bjelopoljski sekretari primaju platu, a idu da rade u Ameriku

Bjelopoljski opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja je pozvala predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića, da objasni kako mogu sekretari Opštine Bijelo Polje da primaju plate i da privremeno rade u Americi.

-Jedan od njih je i Sekretar sekretarijata za inspekcijske poslove Muzafer Badžić, koji se trenutno nalazi u Americi na privremenom radu, dok mu plata normalno teče, kao da radi u ovom sekretarijatu-kaže se u saopštenju SPP, koje je potpisao predsjednik Admir Camić.

Kako navode u ovoj partiji, ovo je drugi put da ovaj sekretar ide za Ameriku na privremeni rad.

-On to radi, dok mu inspektori propuštaju ljude pored rijeke Biastrice, koji grade nelegalne objekte i protivpravno zauzimaju državnu imovinu.

Badžić kako navode u ovoj partiji, nije jedini koji se iz lokalne uprave nalazi na privremenom radu u Americi.

-Dobro bi bilo da sve ispita Agencije za sprečavanju korupcije, jer se radi o bjelopoljskim javnim funkcionerima koji nijesu prijavili svoje prihode koje su dodatno ostvarili u Americi. Tražimo od Osnovnog državnog tužilaštva Bijelo Polje, da zatraži od Smolovića spisak ljudi koji se iz ove lokalne uprave koji se nalaze na privremenom radu u drugim državama, ili su več bili, dok im se u isto vrijeme isplaćuju plate na štetu građana Bijelog Polja. Sve je lako provjeriti jer su svi registrivani tokom napuštanja naše države, navode na kraju saopštenja iz bjelopoljskog Odbora stranke Pravde i Pomirenja. Bjelopoiljski opštinski odbor stranka pravde i pomirenja predsjednik,Admir Camić.

Predsjednik Opštine Petar Smolović nije želio da puno komentariše izjave koje su vezane za njegove sekretari, i samo je kazao za Dan da Muzafer Badžić je na redovnom godišnjem odmoru što može se sve dokazati rešenjem o godišnjem odmoru koje mu zakonski pripada.

-Za prošlu i tekuću godinu. Godišnji odmor ima pravo da provodi gdje god hoće-kazao je Smolović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jul 2024 12:23