Тихомир Богавац позвао одборнике да се врате у Скупштинске клупе / -Д.Ј.
28/11/2021 u 06:19 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богавац: Нико нема право да се игра са вољом народа

Нијесмо добили никакав позив за разговор, није нас контактирао нико ни из скупштинских тијела. Сазнали смо само да је сједница заказана – нагласили су из ДНП-а Беране чији одборник бојкотује сједнице СО

У последњих двадесетак дана због недостатка кворума два пута је одлагано засједање Скупштине општине Барене. Предсједник општине Тихомир Богавац, који уједно обавља и дужност предсједника беранског Одбора Социјалистичке народне партије (СНП), позвао је јуче све политичке субјекте који партиципирају у локалној власти да озбиљно схвате своју улогу и дају пуни допринос функционисању општинских институција и свеукупног живота у Беранама.Богавац је у изјави за "Дан" казао да "нико нема право да се поиграва са вољом народа исказаном на изборима и да своје личне интересе ставља испред општих".

-Изостанком одређеног броја одборника са сједнице Скупштине општине поједини политички субјекти у нашем граду су показали неодговорност према грађанима и непоштовање локалног парламента. Тако понашање није у духу демократије и није прави одговор на проблеме које сви заједнички треба да рјешавамо на добробит свиг грађана. До рјешења се, између осталог, долази дијалогом у парламенту, а не никако на улици и у неким неформалним разговорима. Зато позивам одборнике који, из њима знаних разлога, бојкотују рад парламента да се врате у скупштинске клупе и дају доптинос функционисању институција и свеукупног живота у нашој општини – нагласио је Богавац.

ДПС: Власт врши непостојећа коалиција

Из Одборничког клуба ДПС-а саопштили су "да се поново показало да у Беранама власт врши непостојећа коалиција".

-Одлагање, једном, већ, одложене сједнице локалног парламента у Беранама, као и немогућност засиједања, већ, пола године потврђује да коалиција "Здраво Беране" постоји само на папиру. Јавност од челника партија које су чиниле ову коалицију очекује да саопште да је ова коалиција, која је уништила наш град, и суштински непостојећа. Јавност, такође, очекује да се саопште све информације унутарпартијских и међупартијских уцјењивача и предмета уцјењивања због којих се овај град све јаче гура дубље у пропаст. Оваквим понашањем локалне власти, Беране се придружује оним црногорским општинама у којима врше власт, а које функционишу катастрофално лоше – истакли су из Одборничког клуба ДПС-а.

Он је позвао одговорне у Општинском одбору Демократске народне партије (ДНП), да јавно кажу шта траже и који захтјеви тог политичког субјекта није испуњени. Нагласио је да би било поштено да саопште да ли одређена група у тој партију жели ванредне изборе, или, можда, коалицију са Демократском партијом социјалиста (ДПС).

-Нека јавно кажу шта су то тражили од коалиције Здраво Беране, а да то нијесу добили. Нека саопште зашто њихов одборник није дошао на заказана скупштинска засиједања и да ли у њиховој партији постоје одређене струје које желе коалицију са ДПС-ом. Нека се одреде да ли желе ванредне изборе. Ако то хоће скратићемо мандат Скупшини и на изборима показати да више нећемо дозволити да се поједине интересне групације поигравају са вољом народа. Једноставно нека се одреде према садашњој ситуацији, јер ми више не желимо да се суочавамо са уцјенама – нагласио је Богавац.

Из беранског одбора ДНП-а јуче су казали да их уочи сједнице нико није контактирао.

-Нијесмо добили никакав позив за разговор од политичких субјеката са којима вршимо локалну власт. Није нас контактирао нико ни из скупштинских тијела. Сазнали смо само да је сједница заказана – нагласили су из ДНП-а Беране.

Тихомир Богавац је додао и да су одборници ДПС-а својим изостанком са сједнице СО показали да им је убирање политичких поена прече од интереса грађана.

-Одборници ДПС-а су дали одређене предлоге одлука које су се нашли на дневном реду скупштинског засиједања, али се нијесу удостојили да присуствују тој сједници чиме су показали да их не интересују интереси грађана, већ само њихови лични и ускопратијски прохтјеви – навео је Богавац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:30