/ - Владислав Бојовић
26/10/2021 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојовић посјетио пољопривредна газдинства у Пљевљима

Током радне посјете Пљевљима Бојовић је посјетио пољопривредно газдинство Драшка Пивљанина у и газдинство Драгана Петровића

В.Д. генерални директор Директората за плаћање у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Владислав Бојовић наставио је са обиласком пољопривредника, гдје је разговарао са корисницима IPARD подршке и агробуџетских мјера као и са потеницјалним новим корисницима програма.

Током радне посјете Пљевљима Бојовић је посјетио пољопривредно газдинство Драшка Пивљанина у селу Велике Крће као и газдинство Драгана Петровића на Косаници.

- У разговору са пољопривредницима, указано је на проблеме са којима се суочава млађа генерација сточара који се баве узгојем оваца или товом јунади у погледу недостајуће инфраструктуре, сигурности откупа, откупних цијена и критеријума за додјелу премија. В.Д. директор Директората за плаћања Владислав Бојовић је констатовао да је ријетка слика да у једном селу у Црној Гори постоје пољопривредници млађе генерације чији сточни фонд броји преко 300 оваца и близу 100 говеди, као и да постоји жеља и ријешеност код младих да наставе традицију бављења пољопривредном производњом, због чега је нагласио значај подршке овој циљног групи пољопривредних произвођача на нивоу читаве Црне Горе- наводе из Министарства.

Такође, отворено је питање поновног покретања иницијативе и активности у циљу брендирања пљеваљског сира, евентуалних измјена одређених критеријума приликом уврђивања износа подршке за изградњу и опремање сирара као и питање преиспитивања политике субвенција за произвођаче сира.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:44