/ - БОКЕШКИ ФОРУМ
07/03/2022 u 12:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бокешки форум: Дјечија болница приоритет за Боку

Рад педијатрије и набавка медицинске опреме у огромном проценту ослања се на хуманитарне акције донатора, који покушавају да ријеше оно што би требао да буде посао државе, наводе из БФ

У општој „политичко-патриотској“ хистерији заборављени су приоритети од којих зависи свакодневни живот грађана. Један од најважнијих за нас у Боки которској свакако је изградња модерне дјечије болнице, у складу са здравственим стандардима, прикладним времену у којем живимо, саопштили су из Бокешког форума (БФ).

- Нажалост, свједоци смо да одјељење у которској болници у великој мјери оскудијева са модерном опремом. Рад педијатрије и набавка медицинске опреме у огромном проценту ослања се на хуманитарне акције донатора, који покушавају да ријеше оно што би требао да буде посао државе - наводе из Бокешког форума.

Како истичу, зграда дјечијег одјељења је стара, цијеви пуцају, не испуњава се ни минимум услова како би ангажовани љекари, којим се на бризи и труду захваљујемо, на адекватан начин обављали свој посао.

- У таквим околностим једино разумно рјешење јесте изградња нове дјечије болнице, у договору Владе и локалних самоуправа. Обавезе бокешких општина била би налажење и давање земљишта на одговарајућој локацији, а надлежних државних институција изградња и опремање модерне установе. Желимо да вјерујемо да у овој општој политичкој конфузији постоје људи који ће препознати истинске вриједности и који ће  умјесто избацивања јефтиних политичких фраза како на младима свијет остаје, са ријечи коначно прећи на дијела  и схватити који су стварни приоритети и Боке и Црне Горе - саопштили су из Бокешког форума.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:42