Фото: Министарство здравља
14/06/2021 u 17:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић: Вакцинисани ће бити заштићени од најтежих форми болести

Она је истакла да су добровољни даваоци крви морају имати исти статус, ма гдје живјели

Вакцинацијом против короне штимо лично, али и здравље најближих и цијеле нације. Уз то, уколико би се десило да се током предстојеће јесени или зиме појаве мутагене форме болести, они који су вакцинисани биће заштићени од најтежих форми болести.

То је из Никшића, гдје је раније данас у центру отворен мобилни вакцинални пункт, поручила министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић.

Први који су се вакцинисали били су добровољни даваоци крви, предвођени представницима Удружења добровољних давалаца крви Свети Сава.

-Веома је важно да сви схватимо значај вакцинације. Тиме штитимо сопствено здравље, здравље најближих и здравље нације. Са друге стране, уколико би се десило да се током предстојеће јесени или зиме појаве мутагене форме болести, они који су вакцинисани биће заштићени од најтежих форми болести као и од смртног исхода. У том смислу, додатно је важно да добровољни даваоци крви који су наши хероји такође буду вакцинисани-навела је Боровинић Бојовић.

Она је истакла да су добровољни даваоци крви морају имати исти статус, ма гдје живјели.

-Сваки добровољни давалац крви једнако је важан гдје год да се он налази у нашој држави. Наш основни циљ је да сви добровољни даваоци крви морају да буду једнако уважени, било гдје да се они налазе. Добровољним давалаштвом неминовно спасавају људске зивоте, једнако и у Подгорици, Никшићу, Рожајама, Бару, Плаву, дакле у свакој општини државе Црне Горе- нагласила је Боровинић Бојовић.

Након отварања вакциналног пункта, Боровинић Бојовић је присуствовала додјели признања за добровољно давалаштво крви у СО Никшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 00:46