Фото: Министарство просвјете / -Фото: Министарство просвјете
01/09/2021 u 16:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Братићкин ресор са исељеницима из Њујорка гради школу у гусињском селу

Министарка данас потписала меморандум о сарадњи са представником Удружења исељеника из Гусиња

У селу Вишњево, у Гусињу биће изграђена нова школа при ОШ "Џафер Никочевић", саопштено је из Министарства просвјете. 

Министарка Весна Братић је поводом тога потписала Меморандум о сарадњи са Ментоном Kукићем, опуномоћеним представником Удружења исељеника из Гусиња, са сједиштем у Њујорку. 

Удружење исељеника из Гусиња, који су и бивши ученици Основне школе „Џафер Никочевић” саопштили су да ће бити донатор овог пројекта, а саму иницијативу прихватио је и директор школе Шериф Фератовић.

- Пројекат ће се реализовати по моделу донирања радова, тако што ће цјелокупна средства обезбиједити поменуто Удружење, док ће Министарсво просвјете, науке, културе и спорта пружати логистичку и сваку другу подршку која буде потребна. Процјењује се да ће укупни трошкови пројекта износити 80. 000 еура, а нова школска зграда биће пројектована и изграђена тако да испуњава све локалне грађевинске прописе и да буде у складу са образовним захтјевима Министарства просвјете, науке, културе и спорта. Министарство ће након достављања неопходне документације издати потребне сагласности за реализовање овог значајног пројекта- поручили су из ресора. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:34