/ - DETALJ IZ KCCG (FOTO: TVCG)
18/09/2021 u 16:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бројке ће расти, вакцинација једини лијек

До појаве Делта соја, Црна Гора је, каже за Радио Црне Горе епидемиолог у пензији Новица Вујошевић, имала среће. На удару је била старија, рањивија популација

Према подацима Института за јавно здравље, у посљедњих мјесец и по у нашој земљи седам особа млађих од 40 година умрло је од коронавируса. Стручњаци упозоравају да ће се тај тренд наставити ако се не вакцинише 85 одсто становништва. До сада је имунизовано 44 одсто пунољетних грађана.

До појаве Делта соја, Црна Гора је, каже за Радио Црне Горе епидемиолог у пензији Новица Вујошевић, имала среће. На удару је била старија, рањивија популација.

-Овај вирус изашао је испод своје природне контроле и није шала- рекао је Вујовић.

Да је тако потврђују подаци Института за јавно здравље, достављени Телевизији Вијести, према којима је у посљедњих мјесец и по у нашој земљи од посљедица Ковида 19 умрло седам особа млађих од 40 година.

-Можемо се надати и учесталом броју умрлих и учесталом броју оболијевања. Сваки грађанин Црне Горе треба да буде свјестан да ће од тог вируса да се зарази- каже он.

Статистика каже да се само код 30 одсто особа појаве тегобе, док су остали асимптоматски. Маске и хигијена руку јесу важни, али нас драматичнијих посљедица може спасити само вакцинација, упозорава Вујошевић.

-Докле год се не вакцинише најмање 85% становништва и преболи ту болест, мајци веселе нема, ми смо стално у ризику- истиче Вујовић.

Током посљедња 24 сата, у Црној Гори седам особа је преминуло од посљедица коронавируса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:19