/ FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ
21/07/2022 u 10:30 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Burno na sjednici SO Plužine: Opozicija spori legitimitet

Predsjednik SO Petar Mitrić dao je pauzu nakon što je odbornik Demokrata Novica Gogić na početku zasijedanja kad je trebalo da se raspravlja o zapisniku sa prethodne sjednice

Sjednica Skupštine opštine( SO) Plužine, koja je počela u 10 časova, prekinuta je na kratko.

Predsjednik SO Petar Mitrić dao je pauzu nakon što je odbornik Demokrata Novica Gogić na početku zasijedanja kad je trebalo da se raspravlja o zapisniku sa prethodne sjednice, izašao za govornicu ističući da SO Plužine nema legitimitet.

- Od 25. juna SO Plužine je stekao mandat. I meni je kao i vama tada istekao mandat. Trenutno u Plužinama na snazi totalno bezakonje. Predsjednik Opštine Mijuško Bajagić trebao je u februaru da napusti funkciju jer je tada stekao uslov za penziju- rekao je Gogić.

Lokalni izbori u Plužinama, umjesto za jun, kao i u većini crnogorskih opština, odloženi su za oktobar. Apsolutnu vlast u Plužinama ima Socijalistička narodna partija (SNP).

- Krši se poslovnik o radu SO, sjednica treba da se održi svaka tri mjeseca. Od prošle do ove prošlo je sedam mjeseci. Bajagić je u februaru ispunio uslov za penziju, trebao je da podnese ostavku. Stekli su se uslovi da se u Opštini Plužine uvede prinudna uprava. Tako da gospodo danas je ovdje sve nezakonito, u ovoj sali su zakoniti samo predstavnici medija i sekretari Sekretarijata. Ovo se može nazvati zbor građana, a ne sjednica SO. Bajagić je nelegalni predsjednik, SO nelegalna. Odbornici Nove srpske demokratije napustiće sjednicu a vi ostanite sa svojim partnerima iz DPS-a da i dalje zasijedate- kazao je Zoran Blagojević, odbornik  Demokratskog fronta.

Odbornici Demokrata i Nove napustili su zasijedanje SO Plužine jer, kako su pojasnili, ne žele da učestvuju u kršenju zakona. Novica Gogić iz Demokrata kazao je da će pravni tim te partije podnijeti krivične prijave protiv svih koji učešćem u današnjem zasijedanju budu donosili bilo kakve odluke.

Predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić kazao je da je za rad lokalne uprave jedino nadležna Upravna inspekcija.

-  Dolazila je Upravna inspekcija i dala je mišljenje za moj status i u skladu sa tim ja sam tu. Sad ste pojedini sebi dali za pravo da komentarišete svako kako kome odgovorava- rekao je Bajagić na sjednici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 09:50