Царевић и Катић / - Општина Будва
09/06/2021 u 21:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Царевић у Источном Новом Сарајеву: Дођите на море, тамо је сада Његошева Црна Гора

„Ми смо у Црној Гори прошли кроз један тежак период и желим да се захвалим за вашу несебичну помоћ. Помоћ која нам је стизала из свих српских земаља била је пресудна и ми ћемо то цијенити“, рекао је Царевић

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић договорио је данас са предсједником Општине Будва Марком Батом Царевићем братимљење двије општине.

Катић је рекао да је делегација Будве данас стигла да би заједно прославили Дан и крсну славу општине Спасовдан, те да су са руковоством те приморске локалне заједнице договорили да ће у скупштинску процедуру упутити приједлог да се озваничи сарадња и да се побратиме.

„Са Црном Гором нас много тога веже, ми у Источном Новом Сарајеву доживљавамо Црну Гору као своју државу, као и Србију. Драго ми је што је данас са нама истински представник Срба и истински борац за права Срба у Црној Гори“, рекао је Катић.

Царевићу је казао да му је част и задовољство што је “данас код браће и пријатеља у Источном Новом Сарајеву да увелича Спасовданске свечаности”.

„Ми смо у Црној Гори прошли кроз један тежак период и желим да се захвалим за вашу несебичну помоћ. Помоћ која нам је стизала из свих српских земаља била је пресудна и ми ћемо то цијенити“, рекао је Царевић и додао да му је жеља да успоставе братске односе са општином Источно Ново Сарајево, јер имају много тога заједничког као што су култура, спорт и друге привредне дјелатности.

Царевић је позвао грађане на море у Будву, уз напомену да се ствари мијењају и да је од 30. августа прошле године сада „нова-стара Нјегошева Црна Гора“ гдје су добродошли.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:04