Upravna zgrada CEDIS-a / - CEDIS
08/06/2023 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CEDIS: Opština Herceg Novi nije izmirivala obaveze prema EPCG, brojilo u Bijeloj nelegalno

U konkretnom slučaju, a s obzirom da je u pitanju javni interes, CEDIS je napravio dogovor sa hercegnovskom Opštinom da se korisnik uključi na mrežu, pod uslovom da dostavi neophodnu dokumentaciju za legalizaciju, plati zaostali dug i prilagodi mjerno mjesto standardima, navodi se u reagovanju

Opština Herceg Novi nije plaćala dug za utrošenu električnu energiju Elektroprivredi Crne Gore ne zato što CEDIS nije očitavao brojilo već zato što je pomenuto brojilo nelegalno postavljeno još 2015. godine od strane Sekreterijata za komunalne djelatnosti, Opština Herceg Novi,  koji je već tada trebalo da krene u postupak legalizacije, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema Crne Gore (CEDIS) reagujući na tekst „Dana“ – „Konačno riješen problem: Rasvjeta u Bijeloj u funkciji nakon dva mjeseca mraka“.

– S obzirom na navedeno, pomenuto brojilo se ne nalazi u bazi EPCG-a i CEDIS-a, pa isto nije ni moglo biti očitano. Napominjemo da naša kompanije prema ovakvim korisnicima nema obavezu osim da, kada ih evidentira na mreži, iste isključi i obračuna neovlašćeno potrošenu energiju. U konkretnom slučaju, a s obzirom da je u pitanju javni  interes, CEDIS je napravio dogovor sa hercegnovskom Opštinom da se korisnik uključi na mrežu, pod uslovom da dostavi neophodnu dokumentaciju za legalizaciju, plati zaostali dug i prilagodi mjerno mjesto standardima. Pored navedenog, CEDIS očekuje da će neophodna dokumentacija biti dostavljena u što skorijem periodu, kako kompanija ne bi reagovala i korisnik ne bi opet bio isključen sa mreže – navode iz CEDIS-a.

Konačno riješen problem: Rasvjeta u Bijeloj u funkciji nakon dva mjeseca mraka

Oni, takođe, navode da kada je u pitanju očitavanje brojila u selima hercegnovskog zaleđa, zaposleni u CEDIS-u uredno i svakog mjeseca obilaze korisnike i očitavaju brojila, pri čemu nailaze na zaključane  objekte, koji su im kao takvi nedostupni i samim tim brojila ostaju neočitana.

– Crnogorski elektrodistributivni sistem će, kao i do sada, nastaviti sa svojim predanim i ažurnim radom u korist svih korisnika – saopšteno je iz CEDIS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:08