/ - Фото: М.Н.
22/11/2021 u 14:38 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Центар за спорт и рекреацију реализовао до сада 90 одсто плана и програма за ову годину

Подршка спортским клубовима и спортовима није изостала

Марко Масловарић, директор бјелопољског Центра за спорт и рекреацију каже да су успјели да реализују 90 одсто плана и програма рада за ову годину.

-Изостале су само двије активности, које су биле јако изазовне због пандемиије, али смо заиста задовољни урађеним. Ипак, и током ове године били смо подршка свим спортским клубовима и што је и наша мисија, да будемо продужена рука Општине, која ће на најбољи начин третирати све спортске организације. Зато нам је циљ за наредну годину повећање износа за њихово суфинансирање- истакао је Масловарић.

Напоменуо је и да су и ове године спровели антрополошко терстирање спортиста, организовали су традиционалне манифестације, попут меморијала „Васо, Шабан, Момо“, и турнир 3x3  Монтенгро, али и нове, као што су Европска недеља спорта, улична трка „Истрчи и покрени се“.

-Повећава се заинтересованост за спорт. То показјују  и резултати које остварују наши клубови, али и појединачној конкуренцији, али и број оних који желе да се баве спортом.Спорт био јако праћен ове године,  стварамо полако културу масовног спорта и рекреације, а циљ нам је да из квантитета дођемо до квалитета.

Ове године радило се и на развоју школског спорта, те су уредили више од десет школских спортских полигона, а одржана су и бројна школска такмичења.

image
- Фото: М.Н.

И резултатски гледано, према ријечима Масловарића, ова година била је успјешна за бјелопољски спорт.

-Боскерски  клуб „Бијело Поље“ направио је историјски резултат, имали су два вицешампиона Европе, а ту су и фудбалери Једсинтва, који су први на табели већ неколико седмица и па се надамо уласку у Прву лигу. Кошаркаши су солидни у Првој лиги, као и одбојкашице а подмлађени одбојкаши тек треба да се искажу како буду сазријевали, подвукао је он, додајући да ће до краја године бити проглашен и најбољи спортиста града.

Најавио је и да ће наредне године више финансијских средстава бити уложено у спорт.

-У наредној години издвајања за спорт ће бити знатно повећана, јер смо због корона кризе и опште ситуације морали смањити буџет-нагласио је Масловарић, додајући да су планови Центра за спорт и рекреацију и за наредну годину су амбициозни.

-Наставићемо да радимо на унапређењу спортске инфраструктуре, даљој едукациији тренера, промовисанћемо и подстицати врхунски спорт, радити на развоју масовног спорта, али и спортског туризма, школског спорта. Такође, циљ нам је да стипендирамо репрезентативце, обезбиједимо спортске премије, али и да повећамо средства за суфинансирање свих спортских организација“, поручио је Масловарић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 10:34