/ foto: cetinjski list
29/09/2023 u 05:45 h
DanDan
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cetinje: Realizacija 11 projekata vrijednih 8, 75 miliona

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković naveo je da, između ostalog, program obuhvata rekonstrukciju vodovodne infrastrukture i tretman otpadnih voda,izgradnju nove sportske dvorane,hotela "Lokanda", podzemne garaže i rekonstrukciju Studentskog trga

Program razvoja Prestonice Cetinje za 2024. godinu, vrijedan 8,75 miliona eura, usvojen je jednoglasno na juče održanoj sjednici Skupštine Prestonice. Usvojenim dokumentom planirana je realizacija 11 projekata ukupne vrijednosti 8.750.000 eura, koji se odnose na unapređenje i razvoj komunalne, sportske, turističke i javne infrastrukture, očuvanje kulturnog-istorijskog nasljeđa, otvaranje novih radnih mjesta, valorizaciju turističkog potencijala, razvoj ruralnog područja i drugo, saopšteno je iz Prestonice Cetinje.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković istakao je višegodišnje projekte koji se odnose na izgradnju - rekonstrukciju vodovodne infrastrukture i tretman otpadnih voda, čijom će se realizacijom, kako je kazao, riješiti dugogodišnji problemi redovnog vodosnabdijevanja grada i gubitaka na distributivnoj mreži, kao i problemi odvođenja i regulisanja otpadnih voda. Đurašković je naveo da je programom obuhvaćena i izgradnja nove sportske dvorane, kao i izgradnja hotela "Lokanda", podzemne garaže i rekonstrukcije Studentskog trga.

Popivoda i Nikčević istupili iz odborničkog kluba "SDP i građani"

Na sjednici Skupštine Prstonice odbornici Ivan Popivoda i Draško Nikčević istupili su iz odborničkog kluba "SDP i građani", prenosi Cetinjski list.

- Vrijednosti i principi, zbog kojih sam se priključio izbornoj listi SDP i građani - Svim srcem za Cetinje i zbog kojih sam podržao i podržavao ovu i na ovakav način formiranu vlast, već neko vrijeme se relativizuju, zanemaruju i gotovo gube, a kako je pređena i crvena linija ličnog, a i političkog dostojanstva, ova i ovako formirana vlast nema niti može imati više moju podršku. Odborničku funkciju ću nastaviti da obavljam kao nezavisni odbornik. Mišljenja sam da je ova i ovako formirana vlast dostigla svoj maksimum i smatram da je najispravnije i najpoštenije da se mandat vrati građanima i da se ide na nove izbore - rekao je Popivoda za Radio Cetinje.

– U ovoj i prethodnoj godini, gradska uprava Prestonice Cetinje posvećeno je radila na realizaciji niza projekata utvrđenih kapitalnim budžetom Crne Gore, koji su preuzeti iz Programa razvoja, a od primjene Zakona o Prestonici i izdvajanja 0, 6 odsto sredstava iz državnog budžeta za potrebe razvoja Prijestonice, prethodna godina je rekordna kada je u pitanju realizacija kapitalnog budžeta. Opredjeljenje gradske uprave je da i u narednom periodu nastavimo da gradimo naše Cetinje kao održivu zajednicu građana, željeni dom za život i rad naših mladih sugrađana, u kojem mogu ostvariti svoje potencijale, u kojem su dostupni besplatni vrtići, razvijena putna infrastruktura, sportske hale i svi drugi uslovi za dostojanstven život - naveo je Đurašković i naglasio da je gradska vlast stabilna.

– Ukoliko neko vjeruje da gradska vlast nema adekvatnu podršku, može u svakom trenutku inicirati pitanje povjerenja, ali sam uvjeren da je podrška stabilna i da su odbornicima na prvom mjestu rezultati ove vlasti, pa tek onda politika - rekao je Đuraškvić, a prenosi Cetinjski list.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 15:13