/ - ФОТО: Пријестоница Цетиње
01/06/2022 u 12:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цетиње све атрактивнија и привлачнија туристичка дестинација

Свједоци смо да је Цетиње све атрактивнија и привлачнија туристичка дестинација, а овакви и слични пројекти употпуњују и туристичку понуду Пријестонице, наводе у саопштењу

Из Пријестонице Цетиње послали су завршну ријеч градиначелника тог града  поводом доношења Одлуке о изградњи нове спортске дворане.

Саопштење преносимо интегрално: 

Поштоване суграђанке и суграђани,

Уважена Предсједнице Скупштине,

Цијењене одборнице, одборници и представници медија,

Данас је пред нама приједлог Одлуке о одређивању локације са елементима урбанистичко-техничких услова за изградњу локалног објекта од општег интереса – спортски објекат – хала, чијим усвајањем имамо прилику да започнемо процес изградње нове спортске дворане на Цетињу. Изградњом нове спортске дворане стварамо оптималне услове за рад спортских клубова у Пријестоници и на одређени начин враћамо дуг генерацијама успјешних спортиста са Цетиња, који су свијетом пронијели славу цетињског и црногорског спорта.

Пријестоница Цетиње је одлучна да улаже у развој спорта и унапређује услове за рад и такмичење наших спортских клубова и појединаца. Наша спортска традиција нас на то обавезује, а наши кошаркаши и рукометаши већ дуги низ година тренирају и играју у хали која нема ни минималне услове за озбиљна међународна такмичења.

Припреми ове одлуке смо пришли одговорно и плански на начин што смо у приједлогу одлуке који се налази пред одборницима уврстили и став да се габарити и стандарди дворане у техничком, функционалном и архитектонском смислу морају урадити у складу са прописаним габаритима и стандардима дворана у којима се играју међународна такмичења, те СЕХА и АБА лига. Циљ нам је да наши клубови буду конкурентни на регионалном, па и на европском нивоу, а за такве циљеве, али и озбиљан и одговоран рад са дјецом и младима је неопходан овакав спортски објекат.

Свједоци смо да је Цетиње све атрактивнија и привлачнија туристичка дестинација, а овакви  и слични пројекти употпуњују и туристичку понуду Пријестонице.

Спорт је, посебно у Европи. најбољи репрезент државе и града. Сматрамо да је Цетињу и Црној Гори мјесто у Европи и Европској Унији. Тако је и цетињској ђеци, нашим шампионима, мјесто на међународним такмичењима. За такве домете потребан је квалитетан спортски објекат и реквизити, а не хладна и запуштена дворана. Такмичећи се на међународном нивоу наши клубови имаће прилику да угосте на Цетињу најзначајније и најбоље спортисте свијета, као што су их некада дочекивали. Цетиње треба да буде дом репрезентативних селекција наше државе, прије свега наших сјајних рукометаша који ће изградњом овог објекта коначно бити домаћини на Цетињу о чему више од деценије сањају генерације наших суграђана. За тако нешто је потребан репрезентативни спортски објекат.

Користим прилику да се захвалим РСЦГ, те КК Ловћен и РК Ловћен на техничкој подршци, а прије свега службама и руководиоцима секретаријата Пријестонице који су великим радом припремили први и најважнији корак ка изградњи нове спортске дворану о којој смо обећања слушали последњих десетак година.

Цијенећи да све политичке структуре у Пријестоници схватају важност спорта и важност учешћа наших спортских клубова на такмичењима у региону и Европи и потребу да Цетиње добије нову спортску дворану, позивам вас да дате подршку овом пројекту и гласате за усвајање Одлуке. Хвала.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 08:15