/ - Фото. Д.С.
20/01/2022 u 14:57 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црнчевић: Никада нисмо урадили нешто што би повриједило псе који бораве код објекта Црвеног крста

Ту спавају и ноћи и нико из Црвеног крста их није угрозио на било који начин, напротив хране их људи из ресторана и запослени и волонтери, а понекад нађемо понеку посуду коју други доносе

Поводом написа на друштвеној мрежи Фацебоок да је Црвени крст Бар нехумана организација, огласила се секретар ове организације Зорица Црнчевић.

Реаговање преносимо интегрално:

- Када желите да некога повриједите, дискредитујете нечији лични и професионални углед, знате да морате имати за то јаке аргументе и служити се искључиво истином. У цивилизованом свијету, када сте повријеђени или када вам је неко нанио штету, одузео загарантовано право, зна се како се разговара и да се мора чути и друга страна.

Живимо у времену када су друштвене мреже многима идеалан простор да за своју немоћ, индивидуално и опште незадовољство, са претпоставком, предрасудама и усхићеношћу великих размјера, нанесете штету другом или покушате то да урадите, а да притом мислите да сте потпуно у праву.

О мојој хуманости, људском и професионалном раду, говоре моји трагови прошли, садашњи, а надам се и будући, који су чисти као суза и тиме се поносим, а још више сам поносна на свој Црвени крст, своје колеге и велики број часних волонтера. Тако да сваки злонамјерни коментар на друштвеним мрежама не говори о Зорици Црнчевић, Црвеном крсту, нашем хуманитарном раду.

Годинама у нашем дворишту и око цијелог објекта Црвеног крста бораве штенад са мајком, ту расту и након тога ово станиште напуштају. Никада нисмо ништа урадили што би их повриједило, иако су нам правили огромну штету. Никада двориште нисмо прали са детерџентом, како не би нашкодили њима, јер су мали.

У дворишту Црвеног крста није постојала кућица за штенад, већ је неко спојио двије поломљене столице преко којих су стављени огромни камени, који су могли да их повриједе, гдје они нису ни боравили, већ су спавали испод наших контејнера, гдје и сада бораве. Ту спавају и ноћи и нико из Црвеног крста их није угрозио на било који начин, напротив хране их људи из ресторана и запослени и волонтери, а понекад нађемо понеку посуду коју други доносе.

Господа која су офанзивно, неистинито и агресивно кренула према мени лично и Црвеном крсту, желим да вас обавијестим да можете бити мирни. Такође желим да савјетујем анонимне фотографе и комшије из луксузних зграда са којих сликају, као и друге заштитнике животиња, да имају много боље улазе и дворишта гдје би могли да направе хуманије услове за ову преслатку и раздрагану штенад.

На крају, увијек сам поштовала и дивила се свим Удружењима и појединцима који су бринули о псима и њиховим штенадима, улагали огромне напоре да обезбједе донаторе за њихову здравствену заштиту и уопште опстанак и знам да то није нимало лако и захтјева огромну личну снагу и борбеност - наводи се у саопштењу које потписује Црнчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:29