ЦРВЕНИ КРСТ ОРГАНИЗУЈЕ ОБУКУ ЗА ГЕРОНТО ДОМАЋИЦЕ / - ФОТО: ЦРВЕНИ КРСТ
04/03/2022 u 11:47 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црвени крст организује обуку за геронто-домаћице за незапослене особе

Обуке се организују у тренинг центру Црвеног крста - Дому солидарности, у Сутомору, а све трошкове смјештаја, исхране и превоза покрива Црвени крст Црне Горе

Црвени крст Црне Горе позива незапослене особе, старости од 30 до 55 година, да се пријаве за похађање обуке за пружање услуге помоћ у кући (услуге геронто-домаћице за пружање подршке старијим особама) која ће се одржати  од 18 до 22. марта у Сутомору.

Обука се спроводи по акредитованом програму, који траје 5 дана током којих учесници имају прилику да науче више о: програму помоћ у кући; структури корисника и њиховим потребама; обавезама геронто-домаћица; мотивацији за рад; тимском раду; организацији времена; превенцији синдрома изгарања; обављању кућних послова; хигијени простора; активном слушању; комуникацији са старијим особама са оштећењем слуха и/или вида; решавању конфликата; породичним односима; насиљу над старијима; менталном здрављу старијих; пружању прве помоћи…

Обуке се организују у тренинг центру Црвеног крста - Дому солидарности, у Сутомору, а све трошкове смјештаја, исхране и превоза покрива Црвени крст Црне Горе. Након завршене обуке, учесници добијају сертификат.

Све заинтересоване особе могу се пријавити путем маила: игор.јокановиц@цкцг.ме или позивом на број: 020 241 819 (8-16 часова), уз сљедеће податке: име, презиме, датум рођења, контакт телефон и општину из које долазите. Број мјеста је ограничен.

Одржавање наредне обуке је планирано од 18 до 22. марта а пријаве можете послати до 14. марта.

Искористите прилику да стекнете значајна знања и вјештине, као и сертификат, који вам може помоћи да лакше дођете до посла.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. oktobar 2022 15:15