На шеталишту у Рисну корпе пуне смећа / -МЗ
25/08/2021 u 06:30 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због смећа у Рисну пријете блокадом саобраћаја

На адресу Комуналног предузећа смо упутили двадесетак дописа, али ни на један нисмо добили одговор. С обзиром на то да они не реагују на наше захтјеве, приморани смо да се јавности обратимо путем медија, казао је предсједник МЗ Рисан

Комунална хигијена у Рисну је на најнижем могућем нивоу, стање је хаотично јер се смеће прелива из свих посуда за отпадке, а трг и шеталиште видно су запрљани, упозоравају из Мјесне заједнице Рисан.

На овакву ситуацију, како истичу, већ дуже вријеме указују надлежнима, упућујући предузећу "Комунално Котор" д.о.о. бројне дописе с молбом за прање улица и трга и захтјевима за додјелу адекватног броја радника на одржавању комуналне хигијене, али одговора нема.

– На адресу Комуналног предузећа смо упутили двадесетак дописа, али ни на један нисмо добили одговор. С обзиром на то да они не реагују на наше захтјеве, приморани смо да се јавности обратимо путем медија. Очекујемо да ће коначно реаговати на наше апеле или ћемо у супротном блокирати саобраћај, најавио је предсједник МЗ Рисан Тројан Чучковић.

Прецизира да су тражили да се градске површине перу једном седмично, првенствено Улица Габела, два шеталишта, трг, али и да се Рисну додијели више чистача, јер један који тренутно ради тај посао за подручје Пераста и Рисна није довољан.

– Само за Рисан су потребна минимум три чистача. Најбитније је чишћење и прање града, а посебно критичне зоне су пијаца, трг, шеталишта којима људи нон- стоп пролазе. Ми смо тражили и кошење набујалог зеленила и та активност је тек данас почела, објашњава Чучковић.

У допису - ургенцији, који су Комуналном предузећу упутили 5. августа, траже да се у што краћем року у Рисан пошаље цистерна с водом за прање града, као и одређени број чистача.

Ђуришић не одговара ни на позиве новинара

Поводом навода Чучковића јуче смо покушали да добијемо изјаву в.д. директорице Комуналног предузећа Миљане Ђуришић. Она, међутим, није одговарала на позив новинара "Дана" на број познат редакцији, а није се оглашавала ни након што смо позвали управу предузећа и оставили јој поруку код секретарице.

– Стање је хаотично, свакодневно добијамо преко 20 притужби што мјештана, што туриста. Шеталиште је у катастрофалном стању од смећа и прљавштине на плочницима. На тргу, то јест пјаци, налазе се остаци воћа и поврћа од пазарног дана који је био у недјељу, 1. августа, пуно је смећа и животињских фекалија. Такође, велика количина смећа налази се од Манастира Бања до Витоглава, то јест на читавој територији Рисна. Испод питасфора од Малог Хипноса па до хотела "Теута" смећа има у непрегледним количинама. Мјесна заједница Рисан вам се 21. јула обратила молбом за заказивање радног састанка и одговор нисмо добили. Изричито захтијевамо да се сваког понедјељка у раним јутарњим часовима обезбиједи цистерна за прање пијаце, риве и шеталишта, као што је пракса у Котору годинама послије пазара суботом, пише у допису МЗ Рисан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:02