Фото: Дан / -Фото: Дан
29/08/2021 u 06:41 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чудан случај "паука": Диже возила у Улцињу, а паре иду у Будву

Уговор Општине са будванским предузећем ниjе доступан jавности и нема га на саjту локалне самоуправе

Сви приходи које на основу премјештања непрописно парираних возила на територији општине Улцињ оствари специјализовано возило "Паук " уплаћују се на рачун приватне компаније "Боги комерц" са сједиштем у Будви, показују рачуни које грађани добијају када им то возило однесе четворотчкаша на посебан паркинг у просору некадашњег предузећа "Јадран превоз".

Како пишу Дневне новине Дан, паук узима за утовар и истовар возила 30 еура, за транспорт такође 30 и за чување возила на паркингу до 24 часа још пет еура: све укупно 65 еура које власник возила које је однијето уплаћује на рачун будваснког предузећа у чијем се власништву налази "Паук".

Привредно друштво "Боги комерц" је друштво са ограниченом одговорношћу регистровано са сједиштем на адреси: Пријевор 29. Будва, за дјелатност: Изградња стамбених и нестамбених зграда, и постоји у регистру фирми.

Како сазнаје Дан, то друштво је ангажовано уговором од стране Општине Улцињ за пренос непрописно паркираних и хаварисаних возила, што је у надлежности локланог предузећа "Паркинг сервис", а за потребе Комуналне полиције најјужније општине.

У опису послова "Паркинг сервиса" наводи се "да обавља послове управљања,коришћења и одржавања jавних паркиралишта и гаража општине Улцињ, убирање надокнада и такси коjе се односе на коришћење паркинг простора и jавних гаража, као и пренос непрописно паркираних и хаварисаних возила специjалним возилом "Паук", коjе су од стране оснивача пренесене у надлежност Друштва, врши наплату паркинг мjеста jавних паркиралишта и гаража, одређуjе,уређуjе и одржава jавне просторе за паркирање моторних возила".

Међутим, јасно је да специјално возило формално и нема баш везе са тим предузећем.

Дан пише да уговор Општине са будванским предузећем ниjе доступан jавности и нема га на саjту локалне самоуправе у одjељку: одлуке и уговори. Такође, нема ни трагова да jе некада расписан позив за рентирање те врсте возила, постоjи jедино обавjештење о jавноj набавци за специjално возило "Паук" методом лизинга, укупне проциjењене вриjедности са ПДВ-ом 80.000 еура.

Тендерска документациjа обjављена jе на Порталу jавних набавки, средином 2019. године.

На тендер се ниjе jавио ни jедан понуђач, а нови ниjе ни расписиван, а разлог томе jе могуће у циjени, jер за возило те врсте треба издвоjити преко 100.000 еура. Предузеће "Паркинг сервис " из Тивта платило га jе не тако давно око 107.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:03