Александар Дабовић у обраћању учесницима свечане сједнице СО Улцињ / -M.K.
03/04/2022 u 06:17 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дабовић: Улцињ - престоница културе и град умјетности

У наредном периду фокусираћемо се на што бољу припрему туристичке сезоне, за коју очекујемо да буде успјешна као и претходна, рекао је предсједник општине

Дан општине Улцињ, којим се симболично обиљежава почетак туристичке сезоне, завршетак бербе маслина и одлазак помораца на море, а слави се сваке прве суботе у априлу, обиљежен је јуче свечаном сједницом Скупштине општине. Предсједник Општине Александар Дабовић у свом обрћању истакао је да је протекли период био пун изазова на свим нивоима.

- Годину иза нас посветио сам постављању неколико елементарних стубова на којима би свака демократска локална самоуправа требало да почива. Изузетно сам поносан на успостављање финансијске дисциплине. Успјели смо да значајнио смањимо дуговања и да редовно измирујемо обавезе. Значајно смо повећали издатке за спорт чиме улажемо у младе. Општинска издавања повећана су за најмалђе као и за НВО чију улогу покушавамо да оснажимо и констатно подржавамо. Успјели смо смо да реализујемо вишемилионкси пројекат изградње канализације за четири градска насеља, чиме се рјешава вишедецениски проблем одвођења отпадних вода. Предано смо смо радили на уљепшавању и декорацији града мотивима који приличе једном приморском мјесту. Велика пажња је поклоњена и културним активностима и моја искрена тежња је да Улцињ једног дана буде престоница културе и град умјетности - казао је Дабовић и додао да су култура и туризам брат и сестра, а културни туризам темељ европске културне индустрије. Као веома значајно навео је да су уређене бројне микролокације као простори који ће убудуће користити и грађанима и туристима.

- Списак урађеног је много дужи и за детаљно навођење није прилика. Нас интересују ствари које тек треба да буду покренуте и учињене. Важно је истаћи да ћемо се у наредном периоду фокусирати на што бољу припрему туристичке сезоне, за коју очекујемо да буде успјешна као и претходна. Очекујемо и финализацију пројекта јавне расвјете у Штоју до Аде Бојане, као и почетак реализације великог пројекта од 20 милиона са КФВ банком са водоснадбијевање - казао је Дабовић и поручио да је захвалан свима који су допринијели да претходна година буде успјешна.

Свечаној сједници СО, одржаној у Центру за културу Улцињ, присуствовали су бројни предсједници и представници других црногорских општина, посланици у Скупштини Црне Горе, одборници СО Улцињ, амбасадори, представници политичких партија, НВО, као и представници дијаспоре.Током сједнице организован је пригодан културно-умјетнички програм који је извео гудачки оркестар из Елбасана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:58