/ - фото: Д.С.
13/10/2021 u 09:17 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дан смањења ризика од катастрофа обиљежен у школама Остроса и Сутомора

Активност је наставак акције коју Директорат за заштиту и спашавање МУП-а и Подручна јединица Бар спроводе у континуитету, како би се ученици на најбољи начин едуковали у процесу смањења ризика од катастрофа, у складу за усвојеном Стратегијом

У склопу активности на плану обиљежавања 13.  октобра, Међународног дана смањења ризика од катастрофа, службеници ПЈ Бар, Директората за заштиту и спашавање су 11. и 12. октобра вршили едукацију ученика основних школа „Ђерђ Кастриоти Скендербег” у Остросу и „Кекец” у Сутомору.

Активност је наставак акције коју Директорат за заштиту и спашавање МУП-а и Подручна јединица Бар спроводе у континуитету, како би се ученици на најбољи начин едуковали у процесу смањења ризика од катастрофа, у складу за усвојеном Стратегијом. ДЗС – Подручна јединица Бар у свом превентивном раду посебну пажњу обраћа на субјекте заштите и спашавања, гдје се окупља и борави велики број лица, као што су школе.

Активности су започеле 11. октобра радно-едукативном едукацијом за све ученике VI, VII, VIII и IX разреда ОШ „Ђерђ Кастриоти-Скендербег“ путем богато илустративне презентације, коју је припремила и реализовала начелница ПЈ Бар мр Пера Павлица Драгишић. Дан касније, едукација је настављена у ОШ „Кекец” у Сутомору, гдје је извршена едукација свих ученика седмих разреда. Презентацију за ученике су држали, поред мр Павлице Драгишић, и самостални савјетник II Ђина Бабић и самостални савјетник II Срђан Вујовић.

-Уз презентацију са значајним бројем информација, фотографија и видео материјала, ученици су упознати са доминантним ризицима на подручју општине, с акцентом на земљотрес, са најчешћим несрећама и непогодама посљедњих деценија, значајем превентивних активности и обучавања за такве ситуације. Нагласак у предавању дат је на поступање приликом великих несрећа и непогода, а посебно је обрађено поступање прије, у току и након земљотреса. На предавањима, ученицима су кроз практичне примјере дате смјернице како да реагују у случају земљотреса у школи, код куће, напољу, у аутомобилу и др. Ученици су показали велики ниво заинтересованости за проблематику и активно су учествовали у практичном дијелу обуке - каже Пера Павлица Драгишић.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:58