foto: Željko Šapurić / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
16/09/2023 u 14:36 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Dani meda" u Nikšiću okupili izlagače iz svih krajeva Crne Gore

"Dani meda" okupili su više od četrdeset izlagača iz svih krajeva Crne Gore, Bara, Bijele, Podgorice, Cetinja, Šavnika, Pljevalja, Bijelog Polja i Nikšića

U sklopu proslave oslobođenja Nikšića "Pčelarska organizacija Nikšić" ove godine organizovala je dvadesetu tradicionalnu regionalnu septembarsku izložbu meda, pčelinjih proizvoda i opreme po nazivom "Nikšić 2023". 

"Dani meda" okupili su više od četrdeset izlagača iz svih krajeva Crne Gore, Bara, Bijele, Podgorice, Cetinja, Šavnika, Pljevalja, Bijelog Polja i Nikšića.

image

foto: Željko Šapurić

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

Nikšićka pčelarska organizacija broji 240 članova koji imaju 11 000 košnica, što ih svrstava u jednu od najbrojnijih i najorganizovanijih pčelarskih organizacija u Crnoj Gori, istakao je predsjednik nikšićke Pčelarske organizacije Miodrag Radulović koji je ovom prilikom kazao je da struktura izlagača govori o tome da su na pravom putu da izložba dobije regionalni karakter.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je podrška Opštine u budućem periodu neće izostati i da se trude da cjelokupnu organizaciju podignu na najviši nivo posebno jer se radi o manifestaciji koja je stekla kontinuitet i tradiciju. 

image

Vladimir Joković

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

U ime Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore skup je pozdravio predsjednik Radoje Miljanić koji je naveo da je iza njih dobra pčelarska godina koja motiviše da što kvalitetnije pripreme pčelinjake za narednu.

- Ovo je posao pun izazova, kao što su bolesti, paraziti, klimatske promjene i sve ovo traži savremeno pčelarenje što mi na našu sreću uspješno pratimo - kazao je Miljanić i pohvalio saradnju sa lokalnom samoupravom i državnim institucijama od kojih očekuju veća izdvajanja za podsticajne mjere.

Ovogodišnju izložbu svečano je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković koji je istakao da u se narednom periodu moraju ohrabrivati mladi ljudi da se bave jednim od najblagoslovenijih zanimanju kakvo je pčelarstvo. 

Program su svojim nastupom obogatili djeca OŠ "Luka Simonović", članovi kreativnog studija "Art viva dens" i narodni guslar Nikola Perić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:39