/ - ФОТО: Портал РТЦГ
31/05/2022 u 15:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловград: Биста Љуба Чупића биће уклоњена, траже ново рјешење

Биста постављена у Даниловграду све је осим поносног, пркосног, јединственог и неухватљивог осмијеха народног хероја Љуба Чупића, реакције су струке, грађана, али и неких невладиних организација

Биста народног хероја Љуба Чупића у Даниловграду уклоњена је због негодовања јавности. Организациони одбор наредне недјеље састаће се са представницима даниловградске општине и УБНОР-а и наћи ново рјешње, казао је члан тог одбора Божидар Будо Брајовић, јавља Radio Crne Gore преноси портал RTCG.

Биста постављена у Даниловграду све је осим поносног, пркосног, јединственог и неухватљивог осмијеха народног хероја Љуба Чупића, реакције су струке, грађана, али и неких невладиних организација.

Глас јавности уважили су представници даниловградске Општине и Организационог одбора.

-Ми смо заједно са предсједницом Општине Зорицом Ковачевић, донијели одлуку, ону која је можда најбоља, да уклонимо постојећу бисту- каже Брајовић, за Радио ЦГ.

Тражиће се ново рјешење, поручује Брајовић. Наредне недјеље Организациони одбор за постављање бисте састаће се са предсједницом Општине и представницима УБНОР-а.

-Гдје ћемо донијети, надам се неке боље одлуке, одлуке које ће задовољити и квалитет и оно што је сунце изнад Црне Горе, онај осмијех да се изрази- поручио је Брајовић.

Процедура је, напомине Брајовић, испоштована. Истиче да није било лоше намјере.

Организациони одбор претходно је имао сугестије, прије свега, да се поведе рачуна око непоновљивог осмијеха и очију које гледају у свијет слободе казао је Брајовић и додао да је аутор вајар Митар Живковић неке примједбе уважио.

-Посебно се не може осмијех Лјуба Чупића прекопирати, ја сад не правдам вајара Митра Живковића, али је он дао све од себе што се тиче њега као умјетник- закључио је Брајовић.

Подсјетимо, одлука о постављању бисте донијета је прошле године. Израда споменика, али и постамента коштала је 4.500 хиљаде еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:55