Грађани укључени у доношење одлука / - PR CENTAR
27/10/2021 u 10:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловград наставља са проактивним укључењем грађана у процес доношења одлука

Поред могућности да на интернет саjту Општине даjу своjе предлоге, грађанима се омогућава и да у директном диjалогу са руководством локалне управе упуте конкретне идеjе и мишљења у вези приоритета капиталног буџета Општине за наредну годину, навела jе Ковачевић

Предсjедница Општине Даниловград Зорица Ковачевић апеловала jе на грађане да се укључе у израду капиталног буџета Општине за наредну годину, како би он био заснован на њиховим потребама.

Грађани то могу урадити путем саjта Општине или у директном диjалогу са руководством локалне самоуправе.

Како jе саопштено из Општине Даниловград, у тоj локалноj самоуправи су наставили са проактивним укључењем грађана у процес доношења одлука одржавањем jавне консултациjе са грађанима мjесних заjедница Даниловград I, II и III у Великоj сали Скупштине општине.

Ковачевић jе током консултациjа указала на важност директног укључења грађана у изради важних локалних докумената, као што jе то овом приликом капитални буџет Општине за наредну годину, преноси ПР центар.

- Уз постоjеће законске обавезе коjе се у потпуности поштуjу, локална управа имплементира и додатне инструменте инклузивног учешћа свих грађана. Поред могућности да на интернет саjту Општине даjу своjе предлоге, грађанима се омогућава и да у директном диjалогу са руководством локалне управе упуте конкретне идеjе и мишљења у вези приоритета капиталног буџета Општине за наредну годину - навела jе Ковачевић.

Такође, уз захвалност грађанима ових мjесних заjедница на датим предлозима, Ковачевић jе упознала присутне грађане да ће добити изjашњење локалне управе о сваком предлогу, чиме се додатно афирмише константан диjалог и сарадња Општине и свих грађана.

Присутни су казали да су захвални на досадашњим улагањима у све три мjесне заjеднице као и значаjан броj предлога из области путне инфраструктуре, електро мреже, jавне расвjете, уређења простора, заштите животне средине и основне комуналне инфраструктуре.

Ковачевић jе наjавила да ће убрзо бити организоване и консултациjе са грађанима осталих мjесних заjедница, о чему ће правовремено бити обjављен jавни позив.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:04