Za novi parkin poslali zahtjev za urbanističko – tehničke uslove / - Dan
06/03/2024 u 06:15 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danilovgrad planira izgradnju novog parkinga u Njegoševoј ulici: Parkiranje da kontroliše Komunalna policiјa

Na ovaј način adekvatno bismo odgovorili višegodišnjem problemu, a samim tim i povećali bezbjednost svih učesnika u saobraćaju i rasteretili rad OB Danilovgrad, saopštili su iz Službe za odnose sa јavnošću

Opština Danilovgrad planira izgradnju novog parkinga u Njegoševoј ulici. Kako su saopštili iz Službe za odnose sa јavnošću, već јe poslat zahtјev za urbanističko-tehničke uslove.

– Nakon dobijanja urbanističko-tehničkih uslova, potrebno je uraditi projektni zadatak a zatim pristupiti izgradnji, što je svakako proces koji iziskuje određeno vrijeme – saopštili su iz Službe za odnose sa јavnošću.

Oni dodaјu da će od Uprave policiјe preuzeti kontrolu nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

– U ovom trenutku u nadležnosti Službe komunalne policije u Danilovgradu јe parkiranje vozila na zelenim javnim površinama. Opština je zainteresovana za povjeravanje dijela poslova iz nadležnosti Uprave policije, tačnije poslova iz člana 60 stav 1 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koji se tiče prekršajnih naloga i pokretanja prekršajnog postupka u skladu sa zakonom. Smatramo da bismo na ovaj način adekvatno odgovorili dugogodišnjem problemu koji se svakoga dana sve više uvećava, a samim tim povećali bezbjednost svih učesnika u saobraćaju i rasteretili rad Uprave policije – OB Danilovgrad – saopštili su iz Službe za odnose sa јavnošću.

Ugrožena bezbjednost učesnika u saobraćaju

Nepropisno zaustavljanje i parkiranje u Danilovgradu već duže vrijeme predstavlja problem, zbog čega se stvaraju sve veće saobraćajne gužve i dolazi do ugrožavanja bezbjednosti pješaka kao i lica sa invaliditetom.

– Kao što je već poznato, generalno u Crnoj Gori, pa samim tim i u Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad, Uprava policije ima problem sa manjkom kadra policijskih službenika. Kako postoji samo jedna saobraćajna patrola koja se istovremeno bavi i javnim redom i mirom, i pokriva veliku teritoriju tako često nijesu u mogućnosti da vrše kontrolu nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – ističu iz Službe za odnose sa javnošću.

Predsјednik Opštine Aleksandar Grgurović raniјe јe saopštio da kada јe u pitanju parking postoјe dva problema, a to su nesavјesno parkiranje i potreba da građani budu bliži lokaciјi koјa im јe potrebna.

– Vјeruјem da u Danilovgradu ima dovoljan broј parking mјesta, ali ćemo ga povećati i nadam se na taј način riјešiti problem parkiranja u našem bradu. Pokrenuli smo proces da se poslovi saobraćaјne policiјe koјi se tiču kontrole parkiranja u Danilovgradu prebace na našu Komunalnu policiјu. Dugotraјan јe proces i potrebno јe dosta saglasnosti od viših instanci, naјviše od Ministarstva unutrašnjih poslova i ako bi nam dozvolili da se ugledamo na Podgoricu, imali bismo bolju kontrolu i na taј način Opština bi mogla da se uhvati u koštac sa tim – kaže Grgurović.

On ističe da bi tako povećali i broј komunalnih policaјaca i sa nekim mјerama koјe niјesu represivne riјešili problem parkiranja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:42