Даниловграђани траже већа улагања / -Д.Љ.
05/01/2022 u 06:18 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловграђани од локалне управе траже већа улагања: Проблеми бројни, а резултати малобројни

У центру града требало би хитно реконструисати тротоаре који су у лошем стању, направљени су прије 50 година, навео је Миодраг Ковачевић

Побољшање путне инфраструктуре, како у центру града тако и у околним насељима, обнова и градња тротоара уз путне правце, игралишта, богатији културни садржаји, само су неки од приоритета којима би локална самоуправа требало у овој години да се озбиљније позабави, поручују грађани.

Миодраг Ковачевић каже да током прошле године из буџета Општине није финансирано ништа у граду, да је најприоритетније да се што прије уради пут преко Мартинића, али замјера што неће имати тротоаре као ни стари пут од Спужа до Даниловграда.

image

Миодраг Ковачевић

-Д.Љ.

- Ужасно је што ни булевар који се гради неће имати тротоаре. Неопходно је да се током ове године уради нешто по том питању и да накнадно додају тротоаре. Пјешаци не могу да прођу, небезбједно је. У центру града требало би хитно реконструисати тротоаре, који су у лошем стању, направљени су прије 50 година. Као и прошле, и ове године наставља се проблем око градње колектора, скоро је најављено да га измјештају у Спуж. Остаје да се види да ли и када ће се радити, паре су биле добијене, гдје су оне сада?! Колектор нам је неопходан, све фекалије се изливају у Зету – навео је Ковачевић.

Да је потребно улагати у путну инфраструктуру, сагласан је и Миро Калезић.

image

Миро Калезић

-Д.Љ.

- Има доста путева који су удаљени по неколико километара од центра града, а који се налазе у веома лошем стању, прекривени су рупама. Раде се Мартинићки пут и булевар, па би требало направити што прије ревизију тих пројеката. Старим путем према Спужу требало би урадити расвјету. Све тротоаре по граду би требало обновити, у никаквом су стању. Треба увести мало више креативности, смисла, да се укључи читав менаџмент Општине. Треба радити по приоритетима, не могу се доносити одлуке без струке и морају се организовати јавне расправе за градњу важних пројеката – истакао је Калезић.

Миљан Џаковић каже да граду недостаје више културних садржаја за младе и дјецу и то би требало побољшати.

- Могло би да се направи шеталиште уз ријеку Зету, али и паркови. Неопходно је да се обнове тротоари и на мјестима гдје их нема направе нови, како у центру града, тако и у околним насељима. Даниловград је транзитна зона, Туристичка организација треба да осмисли неку понуду да се људи задрже. Треба радити и на отварању нових радних мјеста – поручио је Џаковић.

image

Побољшање путне инфраструктуре међу приоритетима

-Д.Љ.

Међу приоритетима код Биљане Бојанић нашли су се биоскоп, побољшање пуне инфраструктуре, саобраћајни ред...

- У Центру за културу нема никаквог програма, представе, догађаја, само понеки концерт фолклора. Тротоари су такви да се не може њима ићи, као и улице препуни су рупа, аута се паркирају насред улице. Код основне школе промијенили су режим саобраћаја улици и она је сад једносмјерна, тако да се сада стварају велике гужве. То би се ријешило градњом кружног тока или да врате двосмјеран саобраћај. Неопходно је да се направи више полигона за разне врсте спорта, стаза за трчање. Прилаз према музичкој школи и Завичајном музеју је никакав. Сматрам да ТО ништа не ради. Имамо ријеку Зету, Студено, излетишта, које треба искористити да би се привукли туристи. Немамо расвјету уз главне саобраћајнице – казала је Бојанић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 19:33