Милутин Дака Дарић / - СДП
30/11/2021 u 12:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дарић: Одбрана националног идентитета Црне Горе морална обавеза

Креираћемо jединствену културну политику и у сарадњи са државним институциjама културе вратити Цетиње на мапу културних дешавања региона, каже кандидат за одборника листе “СДП и Грађани – Свим срцем за Цетиње”

Цетиње као своjеврсно историjско, културно и духовно средиште Црне Горе jе вjековима уназад инспирациjа многим умjетницима, али jе нажалост jедан од риjетких градова коjи нема центар за културу. Отварањем такве институциjе наш град би постао домаћин културним ствараоцима из земље и региона, каже мр Милутин Дака Дарић, редитељ и кандидат за одборника на листи “СДП и Грађани – Свим срцем за Цетиње”.

- Подршком националним и локалним културним, умjетничким и идентитетским институциjама и невладиним организациjама, развиjаћемо програме коjи ће имати за циљ да jачаjу свиjет о националним и културним особеностима Црногораца и других народа коjи живе у Црноj Гори. Креираћемо jединствену културну политику и у сарадњи са државним институциjама културе вратити Цетиње на мапу културних дешавања региона - каже Дарић.

Истиче да Цетиње током циjеле године мора бити средиште разних културних манифестациjа и фестивала, и зато ће листа “СДП и Грађани – Свим срцем за Цетиње” бити снажна подршка њиховом одржавању.

- Такође, развићемо Програм стипендирања коjи ће укључивати надарене умjетнике и културне раднике. Оно што сматрамо обавезом jесте и да на посебан начин, кроз одговараjући институционални оквир, третирамо рад КУД "Његош".

Гласањем за “СДП и Грађане - Свим срцем за Цетиње” и броj 4, даjете шансу људима коjима jе одбрана националног идентитета Црне Горе морална обавеза и коjи ће своjе знање и стручност ставити у функциjу развоjа и унапређења институциjа културе у приjестоници - истиче Дарић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:45