Петар Делић / - архива
13/05/2022 u 06:16 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делић: Општина Улцињ ушла прилично неспремна у туристичку сезону

Можда се радови нису одвијали очекиваном динамиком из објективних разлога али сам сигурна да ће бити завршени прије првог великог таласа туриста, каже потпредсједница Општине Хатиџа Ђони

Као мало које претходне године, Улцињ је у ову туристичу сезону која је практично стартовала за првомајске празнике ушао прилично неспреман. Нова локална власт након мартовских локланих избора још није формирана, још нису завршени бројни инфраструктурни пројекти попут кино сале на чијем мјесту сада зјапе рушевине, многе улице још су раскопане, бројне плаже нису отворене...Према сазнањима "Дана" још није одржан ни један састанак Координационог тиjела за припрему и праћење туристичке сезоне на подручjу општине, коjим по правилу предсjедава предсjедник Општине, а у чиjем саставу су и представници државних и општинских органа, хотелско-туристичких компаниjа, jавних предузећа и других субjеката коjи утичу на ток туристичке сезоне.на тим састанцима се договарају активности коjе треба предузети у циљу унапређења квалитета туристичке сезоне и рјешавањје могућих проблема са водоснадбиjевањем, чистоћом, буком, уличним нерегистрованим продавцима, дилерима, лутаjућом стоком, просjачењем и многим другим проблемима, наслиjеђеним из раниjих периода, коjе треба сприjечити на вриjеме. Закупац плаже и хотелијер Петар Делић каже за "Дан" да му се чини да никада није неприпремљеније дочекана туристичка сезона него што је то случај ове године.

- Умјесто да до 1. маја буду завршене све припреме и радови код нас још трају радови и што је најгоре не незире им се крај. Мислим ту, прије свега, на инфраструктурне проблеме и радове који трају али и на неке друге проблеме. Једино што се може примјетити да је хортикултурно уређење града на неком нивоу на коме треба да буде.Што се осталог тиче много се касни и није на потребном нивоу. Чак, колико сам упознат, још није одржан ни један састанак Координационог тијела за припрему и праћење сезоне. Претходних година то није био случај али ове имамо и ту, рекао бих неочекивану ситуацију, каже Делић.

Неће бити проблема са водоснадбијевањем

У предузећу Водовод и канализациjа оцjењуjу да ће се током сезоне осигурати снадбиjевање водом уколико не буде других, непредвиђених проблема.

- Улцињ се првенствено снадбиjева из природних изворишта попут Калимана, Браjше, Мида… Задњих година jе феномен да траjу суше, и по пет мjесеци. Кад jе ситуациjа таква, ми имамо огроман проблем, jер то директно утиче на водоснадбиjевање. Упркос томе, спремни смо са сезону, издашност jе на хидролошком минимуму, али мислим да ћемо нашим постоjећим капацитетима и количинама из Регионалног водовода изаћи на краj и са овим проблемом - изјавио је директор Водовода и канализациjе Ариjан Љамовић.

Потпредсједница Општине Хатиџа Ђони слаже се да се у сезону ушло са радовима на инфраструктури али према њеним ријечима никада раније Улцињ није реализовао тако обимне и значајне пројекте.

- Можда се ови радови нису одвијали очекиваном динамиком из објективних разлога али сам сигурна да ће бити завршени прије првог великог таласа туриста.Након што буду завршени задњи радови на изградњи канализационог система за четири насеља, све оштећене улице, односно саобраћајнице биће поново асфалтиране. Што се других проблема тиче радимо на њиховом рјешавању како неби реметили туристичку сезону - тврди Ђони.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:51