Ник Ђељошај / IVAN PETROVIC IPE
13/10/2021 u 08:40 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђељошај: Влада завлачи руку у општинске касе

Овакав план, а без плана да се измиjени Закон о финансирању локалне самоуправе, биће кобан за пар година, jер jе циљ да новац иде у трезор Владе, коjа би са те позициjе контролисала друштво, објашњава Ник Ђељошај

Повећање зарада запосленима које од наредне године најављује Влада Црне Горе за последицу ће имати 15 процената мањи буџет Општине Тузи, саопштио је Ник Ђељошај, предсједник Општине Тузи. Повећање зарада од наредне године најавио је Милојко Спајић, министар финансија и социјалног старања, који је истакао да ће минимална зарада износити 450 еура, а просjечна 700 еура, док ће доприноси за здравствено осигурање бити укинути.

– Пуна подршка највљеном повећању плата у Црноj Гори, наши грађани треба и заслужуjу и више, али због jавности желим да обjасним на коjи начин се то ради. У принципу увећање плата грађани ће добити од општина у Црној Гори коjима ће се смањити приходи. Дакле, повећање плата и минималне зараде, по предлогу Владе Црне Горе, иде на терет општина и додатно на мање развиjене општине. За ту моју тврдњу постоје и конкретни аргументи дакле, предложено jе да се егализациони фонд за мање развиjене општине смањи за 10 милиона, у процентима 28 одсто мање новца из егализационог фонда.  – објашњава Ђељошај.

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ ИЗДАЊУ "ДАНА"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:15