/ - ДФ Будва
30/11/2021 u 08:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ Будва: Демократе хоће насилно да отму Туристичку организациjу

Кад некоме спочитаваjу сарадњу са ДПС-ом, Демократе би требале, приjе свега, да обjаве да jе Маjа Лиjешевић у вриjеме ДПС власти била помоћник директора Националне туристичке организациjе, наводе из Фронта

Демократе Будва заjедно са лажном директорицом Маjом Лиjешевић, наводно нестраначком личношћу, организовано блокираjу рад ТО Будва чиме су у потпуности преузели матрицу понашања ДПС-а, са коjима заjедно организуjу и одржаваjу сjеднице Скупштине општине Будва, наводи се у саопштењу Демократског фронта Будве.

- С обзиром на то да jе 24.11. предсjедник ТО Будва добио мишљење Министарства економског развоjа коjе Маjи Лиjешевић и Демократама не иде у прилог, већ поништава све њихове тврдње, одмах jе почела медиjска хаjка против предсjедника Царевића и његових сарадника. Jавно покушаваjу да извргну руглу мишљење министартва, произвољно га тумачећи пред jавношћу. Надлежно министарство ниjе наложило поновно одржавање скупштине, већ врло jасно указало да jе “коначно одлучивање за одговорност у односу на констатоване неправилности искључиво у надлежности суда”, те Маjи Лиjешевић и њеним колегама остаjе да се жале надлежном суду, уколико мисле да jе било што направилно урађено, с тим што ће то морати да докажу а за шта унаприjед знаjу да jе изгубљена битка - наводе из Фронта Будва.

Истичу да су наводи о вриjеђању, насилним актима и уништавању имовине сви до jедног чиста обмана Маjе Лиjешевић. своjствена њеним партнерима Демократама, коjи су обману прогласили за истину.

- Да ствар буде занимљивиjа, отац Маjе Лиjешевић као одборник Демократа потписуjе са осталима саопштења њиховог клуба одборника, даjући подршку ћерки, а иста се jавно ограђуjе да ниjе члан Демократа и представља се као нестраначка личност. Кад некоме спочитаваjу сарадњу са ДПС-ом Демократе би требали, приjе свега, да обjаве да jе Маjа Лиjешевић у вриjеме ДПС власти била помоћник директора Националне туристичке организациjе, а то сигурно ниjе могао нико ко ниjе био у блиским везама са ДПС-ом и ко ниjе радио у интересу ове организоване криминалне групе. Такође, jош увиjек колеге из Демократа нису обjасниле због чега jе њихов кадар присуствовао на комитском скупу у Подгорици 6. августа 2021. године, замотана у црногорску заставу и да ли jе то било у циљу промоциjе будванског туризма или иста диjели комитске вриjедности ДПС-а. Очито да иста ниjе никада напустила ДПС за чиjе интересе jе радила и за чиjе интересе покушава да преотме туристичку организациjу у коjоj jе не само заштитила све кадрове ДПС-а већ их jе унаприjедила на руководеће положаjе - наводи се у саопштењу.

Сви наводи у последњих неколико обраћања jавности су, према ријечима ДФ-а, измишљотине осуђеног крадљивца патика Миjомира Миша Пеjовића, локалног шефа Демократа, коjи "у своjоj краткоj памети, умишља да ће му медиjи помоћи да противправно задржи контролу над ТО Будва".

- Шта се дешавало у ТО Будва и због чега се Демократе тако грчевито боре за задржавање утицаjа у ТО jавност ће сазнати ускоро. За сада се сигурно зна да jе новогодишњи програм бивша директорица Лиjешевић уговорила незаконито, без одлуке извршног одбора, што jе преседан, до сада незабиљежен, без сагласности предсjедника Општине и Организациjе и без Организационог одбора. Зна се и да би дочек грађане Будве коштао много више од 150.000 еура, колико jе представила jавности, због пратећих трошкова превоза, смjештаjа, технике, исхране и других. Све ово jе Лиjешевић урадила без консултациjа са Министарством здравља, па сад имамо ситуациjу да су закључени аранжмани пропали а не знамо да ли ће уговорени новац пропасти. Уговори нису доступни jавности jер их jе сакрила и узурпирала као и функциjу директора и другу имовину Организациjе за шта ће морати да сноси кривичну одговорност. Лиjешевић и Демократе могу у медиjима обjављивати што хоће, ионако им мало ко више вjеруjе, али ће морати да поштуjу одлуке Скупштине ТО и легитимно изабраних органа, упркос чињеници да им законито понашање и одлуке државних органа нису jача страна - наводи се у саопштењу ДФ Будва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:47