ДФ Будва, конференција / - скриншот ФБ
14/12/2021 u 13:07 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ Будва позвао коалиционе партнере да одблокирају рад СО и изгласају буџет

Они ће бити директни кривци за увођење принудне управе, ако наставе са Демократском партиjом социjалиста да боjкотуjу сjеднице, казао jе Краљ

Одборнички клуб Демократског фронта Будва поднио jе инициjативу за сазивање сjеднице Скупштине општине по хитном поступку на коjоj би се нашле одлуке о ребалансу буџет , буџет за наредну годину и план инвестициjа. На конференцији су позвали одборнике Демократа, Праве Црне Горе, Социjалистичке народне партиjе и Грађанског покрета УРА да дођу на сjедницу како би се "деблокирао град".

Истакли су да су као извршна власт показали да су способни да управљају општином у доба короне.

Када је у питању буџет, одборник Никола Краљ казао jе да jе рок за усваjања одлука краj децембра, уколико то не буде ићи ће привремено финансирање.

- Битно jе усвајање како би се реализовали броjни инвестициони проjекти, исплате обавеза према грађанима. Зато jе важно да се сjедница одржи и да се коалициони партнери одазову и прекину са уцjенама. Било би краjње непрофесионално и против интереса грађана да градоначелник Марко Царевић поднесе оставку. Они ће бити директни кривци за увођење принудне управе, ако наставе са Демократском партиjом социjалиста да боjкотуjу сjеднице - казао jе Краљ.

Одборник Младен Кажанегра jе казао да jе основа за договор да предсjедник СО Крсто Радовић поднесе неопзиву оставку.

"Крста Радовића не подржава већина од 21 одборника у Будви. Позвам одборнике да дођу на сједницу како би се одблокирао рад СО и изгласао буџет - навео jе Кажанегра.

Он jе позвао Праву Црну Гору, СНП и УРУ да "када могу са ДПС да долазе на свечане сjеднице СО, да забораве борбе за фотеље и дођу да изгласаjу буџет и омогуће развоj града и болjи живот грађана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:55