Са данашњег преса ДФ-а / - ДФ
23/09/2021 u 18:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ Будва: Радовић нема легитимитет, инспекција да уђе у Скупштину

Одборник ДФ Никола Краљ је поручио да се неће дозволити прекрајање изборне воље, као што је то учинио прошле године Џаковић

Одборнички клуб Демократског фронта Будва поднио је иницијативу Министарству јавне управе, дигиталног друштва и медија, оУправној инспекцији иницијативу да се изврши инспекцијски надзор службе Скупштине општине. То све, како су саопштили, због  бахатог, скандалозног и незаконитог понашања предсједника парламента Крста Радовића (Демократе).

Будвански СНП ускратио подршку Царевићу, спремни да подрже кандидата ДФ-а

Одборник ДФ Никола Краљ је поручио да се неће дозволити прекрајање изборне воље, као што је то учинио прошле године Џаковић.

-Радовић се води матрицом “Скупштина то сам ја”, унизио је нас одборнике и приватизовао Скупштину. Имали смо прилику да на последњој сједници видимо грубо кршење прописа. Радовић није имао дискреционо право и да спроводи самовољу, већ да омогући изјашњавања одборника. На тај начин је злоупотријебио функцију предсједника СО. Он је је то свјесно урадио да би изазвао нову кризу у раду парламента- изјавио је он.

Радовић критикује Царевића: Будву су некад звали Светозарево, а сад Цариград

Он сматра да  Радовић спроводи самовољу. Додао је да  заједно са Демократском партијом социјалиста блокира рад парламента.

-Он је урушио интегритет Скупштине због чега нећемо моћи више да да одржавамо сједнице. У претходне двије године, од када Радовић сједи на мјесту предсједника СО, константно се врше опструкције и злоупотребљава положај. Радовић лично, од првог дана врши опструкцију власти и ствара политичку кризу. Има лични анимозитет према предсједнику Општине Марко Царевићу и другим представницима ДФ. Ми одборници ДФ поручујемо да Радовић нема легитимитет да обавља функцију предсједника парламента, јер је својим непримјереним понашањем показао да није достојан функције коју обавља-  изјавио је Краљ. 

Будвански СНП ускратио подршку Царевићу

Подсјећамо, на електронској сједници ОО СНП Будва једногласно је донијета одлука да клуб одборника СНП Будва ускрати подршку тренутном предсједнику општине Марку Царевићу и исказали спремност за подршку новом кандидату Демократског Фронта за предсједника општине на којег они не сумњиво имају право, саопштено је из те партије.

-Већ дуже времена Социјалистичка народна партија позива на дијалог, како би општину Будва извукли из ВД стања у којем се тренутно налази. Нажалост, нисмо наишли на разумијевање г. Марка Царевића, што сматрамо неодговорним и бахатим понашањем тренутног предсједника општине. Нажалост, актуелни  предсједник општине је узео себи за право да мијења изборну вољу грађана „тјерајући’’ из власти  СНП  као доказаног  борца за правду и најчвршћег противника ДПС-а свих ових деценија-саопштили су раније између осталог.

 

Додао је да Радовић има циљ да прекраја изборну вољу, као што је било у претходном сазиву када је то урадио Стеван Джаковић.

-Наша порука је јасна, да ћемо поштовати изборну вољу грађана. Тих 42 одсто које је гласало за коалицију коју је предводио Марко Царевић нећемо изневјерити и нећемо подлећи ултиматутима Демократске Црне Горе. Царевић ће остати предсједник Општине. Ово прекрајање воље је скандалозно а из Демократске Црне Горе показују лицемјератво. Тужно је да послије онакве величанствене побједе, због незадовољства једног појединца изборним резултатом, сада тај је одлучио да приватизује парламент и блокира његов рад-поручио је одборник ДФ-а. 

Будву су некад звали Светозарево, а сад Цариград

Предсједник СО Будва Kрсто Радовић недавно је одржао прес конференцију на којој је саопштио да је неприхватљиво да Марко Царевић буде на челу ове општине, преноси РТВ Будва. Радовић је тада одржао конференцију поводом  изјаве функционера ДФ-а Николе Јовановића који је, након сједнице локалног парламента, изјавио да власт у Будви више не функционише.

Он је тада позвао Јовановића и Царевића да поднесу кривичну пријаву против њега и изгласају му неповјерење. Такође, Радовић је оптужио Царевића и Јовановића за самовољу оцијенивши да се Општина налази у в.д. стању.

-Истакнуто је да ће против мене бити поднијета кривична пријава, да ће бити покренут поступак за моју смјену и скраћење мандата је само потврда свега онога што сам ја као предсједник Скупштине сумњао цијело вријеме, као и моје колеге из Демократске Црне Горе, а то је да се Општина Будва претвори у једну латифундију, односно да буде приватизован град- оцијенио је Радовић.

Истакао је да му је због свих грађана Будве јако жао због свега што се дешава.

-Ја сам вјеровао да ћемо послије онога што нас је задесило прошле године имати један другачији приступ. Да ћемо на нормалан начин, са уважавањем и поштовањем функционисати. Међутим управо се догодило много горе од тога- додао је он.

Филип Поповић. одборник ПзП. казао је да Демократе не гледају као непријатеље и да је њима непријатељ ДПС.

-Подржавамо Царевића. Прије ће неки Будванин отићи на Марс, него што ће ПзП ускратити подршку Царевићу. Демократе морају одустати од фантазије да смијене Царевића- изјавио је Поповић.

Радовић критикује Царевића: Будву су некад звали Светозарево, а сад Цариград

Младен Кажанегра, НСД , сматра   да су Демократе изазвале блокаде како би Влада увела принудну управу и расписала изборе.

-Позивам Радовића да поднесе оставку, јер нема подршку ДФ. Нама је познат план Радовића јер блокадом парламента се желе изазвати нови избори, пошто је на прошлим освојио мало гладова- казао је Кажанегра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:27