Лого ДФ-а / - интернет
12/01/2022 u 11:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ позива Јокића да прекине са медијском самопромоцијом и да се врати истинском раду за добробит града Котора

Додају да је стављање на jавну расправу Предлога одлуке о буџету Општине Котор за 2022. годину без претходних консултациjа са коалиционим партнерима, само jе дио проблема

Поводом сједнице СО Котор која је заказана за сјутра, из Коалиције за будућност Котора казали су да практично од формирања власти од стране Предсjедника општине, уjедно и њиховог коалиционог партнера, ниjе покренута никаква инициjатива за одржавањем састанка  на коjем би се покушали превазићи нагомилани проблеми и доћи до заjедничких рjешења,те закључују да је "први човjек града" наставио са политиком самовоље и кампањског рада, да би у пет до дванаест (еxтра таjму) уцjенама и притисцима покушао доћи до своjих политичких циљева.

- Штавише на последњем Скупштинском засиjедању, у моменту када су наши одборници напустили сjедницу, самопрокламовани борац за интересе града и грађана Котора jе злоупотребио говорницу обмањуjуjући грађане причом да неко из коалициjе ЗБК жели да "приватизуjе поjедине гране друштвеног живота Котора" алудираjући на започете преговоре о реорганизациjи Културног центра ?! Но, истина jе само jедна и то потпуно другачиjа, а њему добро знана: управо из разлога сузбиjања простора за коруптивне радње, предложили смо изналажење системског рjешења по узору на упоредну праксу из окружења, а прихватљиву за све политичке такмаце! - истичу из Коалиције за будућност Котора. 

Додају да је стављање на jавну расправу Предлога одлуке о буџету Општине Котор за 2022. годину без претходних консултациjа са коалиционим партнерима, само jе дио проблема и да је очигледан недостатак добре воље ,,првог међу jеднакима" у рjешавању истих. 

- Статус пребjеглих одборника Jелене Парапид и Павла Поповића нарочито jе проблематичан. Када се зна да ОИК jош увиjек ниjе поступила по закључку ДИК-а у случаjу одборника Поповића, онда се политичка корупциjа намеће као логичан епилог и коалициjа ЗБК подржава став наших одборника о боjкоту скупштине - казали су из ове Коалиције.

Још једном су позвали господина Jокића да прекине са декларативном борбом за интересе грађана и медиjском самопромоциjом и да се врати истинском раду за добробит града Котора поштуjући правила коалиционе власти.

- У коалициjи ЗБК увиjек ће пронаћи конструктивне сараднике,спремне на сарадњу, али само на равноправним основама. У супротном нећемо давати легитимитет оваквоj лакрдиjи од власти учешћем у даљем „раду“ СО Котор, чиме би од наjвећег законодавног дома правили фарсу и полигон за аутократске политичке игре предсjедника општине- закључили су из Коалиције за будућност Котора. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 07:20