Radovi na postavljanju javne rasvjete / -FEJSBUK
08/10/2021 u 06:10 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дионица Горњи Штоj – Ада Боjана до краја мјесеца добија јавну расвјету

Последњи пут jедна jавна расвjета у Штоjу рађена је још прије осам година.Тада је у посао инвестирано преко 200 хиљада еура

Тренутно наjпроблематичнија саобраћајна дионица у Улцињу, Горњи Штоj – Ада Боjана до краја овог мјесеца треба да добије дуго наjављивану и очекивану расвjету. Радови су почели 23.септембра након дужег одлагања, а уколико дозволе временски услови биће завршени у року. Иначе, планирани радови требало је да се реализују још прошле године али су из локалне самоуправе одлучили да их одложе због пандемије корона вируса али и неповољних временских услова. Осим што ће јавна расвјета олакшати живот житељима те велике мјесне заједнице један од најважнијих циљева је да се побољша безбједност учесника у саобраћају и смањи броj удеса коjи се догађају због лутаjуће стоке на тоj дионици. Наиме, протеклих година неосвијетљеност те саобраћајне трасе као и стока која се креће без пратње водича биле су разлози већег броја саобрћајних несрећа у којима је било и смртних искода. Секретариjар за комуналне дjелатности и заштиту амбиjента Општине Улцињ, Газмонд Калезић саопштио је да је то прва фаза jавне расвjете од центра Штоjа до Аде.

- У првоj фази према проjекту предвиђено jе постављање jавне расвjете у дужини од три километра. За извођача радова иабрана је компанија д.о.о. Ндрекаj из Тиране. Надзор овог проjекта врши Агенциjа за изградњу и развоj Улцињ. Радови теку по плану, а завршетак радова очекуjе се краjем октобра, ако то буду дозволили временски услови, најавио је Калезић.

Последњи пут jедна jавна расвjета у Штоjу рађена је још прије осам година.Тада је у посао инвестирано преко 200 хиљада еура.Локална управа има у плану да заврши освjетљење саобраћајнице до острва Ада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:34