Детаљ са плаже у Добрим водама / -Медиабиро
21/06/2021 u 07:31 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директор ЛТО Емил Кукаљ: У Бару одмара око 3.000 гостиjу

Очекуjемо да ћемо током шпица туристичке сезоне имати око 50 одсто оствареног промета из 2019. године, а очекуjемо и 50 одсто када jе у питању броj долазака, истакао је Кукаљ

БАР – У Бару тренутно борави око 3.000 приjављених гостиjу а туристичка сезона се одвиjа у складу са очекивањима, саопштио је директор Туристичке организациjе Бар Емил Кукаљ. Он је истакао да је то велико увећање у односу на претходну годину, али да jе у односу на 2019. то око 50 одсто оствареног туристичког промета.

– Када говоримо о потрошњи туриста, она jе нешто нижа због смањења платежне моћи туриста са наших емитивних тржишта. Очекуjемо да ћемо током шпица туристичке сезоне имати такође око 50 одсто оствареног промета из 2019. Заиста смо се потрудили да припремимо квалитетну сезону. Имамо мањи притисак на инфраструктуру што ће можда на неки начин утицати на степен задовољства наших туриста – истакао jе Кукаљ у изjави за Агенциjу Медијабиро.

Нагласио је да је уложен велики труд свих општинских предузећа да се ова сезона припреми и дочекаjу туристи, а говорећи о структури гостиjу, истиче да jе наjвише гостиjу из региона, Босне и Херцеговине и Србиjе, али и из Казахстана, те да jе наjвећи броj њих одсjео у приватном смjештаjу.

Према његовим риjечима, цjеновна политика у Бару је у складу са тренутном ситуациjом, те да су остале на нивоу из 2020. године.
– Оно што jе био наш апел као туристичких посленика из Туристичке организациjе jесте да приjе свега са политиком циjена треба бити опрезан. Свjесни смо да кад се jедном циjене спусте тешко их jе вратити на пређашње стање. Увиjек jе препорука била да се за исту циjену понуди квалитет више или да то буде неки сезонски попуст гдjе ће свакако бити истакнута и она основна циjена. Ми свакако не можемо директно утицати на политику циjена, али дошло jе до њихове корекциjе – каже Кукаљ и додаје да сматра да jе незахвално предвиђати и планирати али да, са друге стране, не могу себи дозволити да не праве неке прогнозе, те да на нивоу дестинациjе очекуjу 50 одсто од 2019. године када jе у питању броj долазака.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:48